magyar konyha

Kvíz! Melyik ikonikus magyar ételt látod a képen?

A magyar konyha az egyik legnagyobb élvezeteket nyújtó konyha, nem éppen kalóriaszegény fogásaival. De a pörkölt szaftjának minden cseppje, a kicsit odakozmált palacsinta minden falatja és a kissé túlfőtt burgonya a gulyáslevesben minden erőfeszítést megér. Teszteld, te mennyit ismersz fel a magyar konyha kedvenceiből!

Nosalty

A Lacikrumpli, ami olyan jó lett, hogy kiérdemelte a László...

A Nosalty csapata előszeretettel jár utána azoknak a recepteknek, amelyeket ti kattintásaitokkal a legnagyobb kedvenceknek szavaztatok meg. Így esett a választás oldalunk egyik legnépszerűbb fogására, a Lacikrumplira, amelynek neve – ha a felnőtté válást kattintások számában lehetne mérni – már simán lehetne László Burgonya is.

Nosalty

A pöttyös bögrés tojásleves, amit 30 éve ugyanúgy szürcsölgetek

Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép emlékek kötődnek. Na, a tojásleves nekem úgy jó, ahogy anyum mindig is csinálta. Biztos lehetne jobb és szebb, nekem mégis ez a retró, köményes-lisztes verzió az, amit gyerekkorom óta szürcsölgetek otthon, egy piros pöttyös bögréből.

Réthly Dávid

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...