Hamarosan eltűnhet ez a híres magyar gyógyvíz
Sajnos ennek is a klímaváltozás lehet az oka.
NosaltySajnos ennek is a klímaváltozás lehet az oka.
NosaltyAz árstop miatt egyre több helyen lengyel tojással töltik fel a boltok polcait.
NosaltyKiránduljunk az ország egyik legnyugatibb megyéjébe, ahol a dödöllének külön fesztivált rendeznek, előszeretettel használják a hajdinát, nagy becsben tartják a tökmagolajat, a rétesbe pedig tök és mák is kerülhet egyszerre.
NosaltyMegkezdődött a hazai dinnyeszezon, két népszerű üzletlánc így mostantól kizárólag magyar dinnyét kezd el árulni az üzletekben.
NosaltyNem számítanak idén túl sok fokhagymára a makói termelők a nagy szárazság miatt.
NosaltyLehet, hogy nem is gondolnád, de a Rögös túró egyike a magyar konyha neves értékeinek. Vajon mindent tudsz ezen nemzetközileg elismert tejtermékünkről?
HirdetésA Somogy megyei Táskán terem az a magyar paradicsom, amelynek egy igazán különleges rendszer segíti a növekedését. A családi vállalkozás által alkalmazott megoldás tényleg nem hétköznapi.
NosaltyHa szeretnéd te is megismerni a gyógynövények összes jó tulajdonságát, de nem óhajtod egész nap az internetet és a könyveket bújni, akkor ezt a társasjátékot neked találták ki.
NosaltyKihirdették az idei országtorta öt döntősét, melyek kedvenc alapanyagai a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl.
NosaltyEgyre több húshelyettesítő termék jelenik meg nemcsak a magyar piacon, de világszerte is, az idő és a technológia előrehaladtával pedig ezek a termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A húshelyettesítők ma már nemcsak praktikusak, egyre több kulináris élménnyel szolgálnak, most egy magyar márkát választottak be a világ legjobbjai közé.
NosaltyKétségtelen, hogy mindenki úgy főz a saját konyhájában, ahogy az a saját ízlésének leginkább megfelel. És ez teljesen rendjén is van így, azonban jobb, ha tudjuk, hogy nekünk magyaroknak akad néhány szokásunk, amitől a gasztronómiai világ haja égnek áll.
Lakos BenedekA megszokottól eltérő „szedd magad” akció várta az érdeklődőket idén november elején Zalában: az egzotikus datolyaszilvát szüretelhették az ültetvényre látogatók, ami érdekes módon hazánk déli részén is vígan megterem.
NosaltyUgyan javul a magyarok zöldség- és gyümölcsfogyasztási kedve, a bevitt mennyiség még mindig nem elég magas: többek között ez is kiderült a DélKerTÉSZ reprezentatív kutatásából. Arra is fény derült, milyen gyakran és hol szeretünk zöldséget, gyümölcsöt vásárolni.
NosaltyNemsokára vége a mogyorószüretnek Somogyban, a gazdák viszonylag elégedettek a terméssel. A betakarított mennyiség nagy része külföldre megy, ahol édesipari termékek készülnek belőle.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...