Mit főzzek ma? Libaleves, libasült és flódni a mai Márton-napi...
Ma ünnepeljük Márton-napját, így nyilván a liba áll a menü középpontjában.
NosaltyMa ünnepeljük Márton-napját, így nyilván a liba áll a menü középpontjában.
NosaltyA Márton-nap nem lehetne teljes a mennyei libafogások, így például párolt lilakáposztával tálalt libasült nélkül, mert a mondás szerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”!
NosaltyCsodás gombóclevessel indítunk, ami a tárkonytól ízletes, majd egy ízletes libacombot sütünk, míg eljutunk a mennyei desszertig, az aranygaluskához.
NosaltyNemsokára itt a Márton-nap, amikor hagyományosan libát sütünk és eszünk – sokféleképp el lehet készíteni ezt a rendkívül finom húsfélét, viszont alapvetően máshogy kell vele bánni, mint a könnyen kezelhető, gyorsan átsülő csirkével. Cikkünkben most hasznos sütési tippeket adunk, hogy a legjobban sikerüljön a libalakoma, azon belül is a libacomb.
Szekeres DóraKözeleg a Márton-nap! Készítsétek el a valaha látott legropogósabb libasültet, legyen az egy egész liba vagy éppen csak a combja. Hozzuk a recepteket!
NosaltyLibamell, libacomb, libamáj, libaleves, libatepertő...vajon melyik Márton-napi fogás a csillagok választása a te horoszkópodnak? Tudd meg ma!
NosaltyA Márton napi libasült igazi kedvenc, idén ősszel azonban sokan mellőzhetik az őszi menüből a népszerű ételt, az alapanyagok ára ugyanis az egekbe szökhet.
NosaltyEgy mennyei libalakomának aligha tud bárki is ellenállni, kiváltképp novemberben, Márton-nap közeledtével. Hoztunk egy fenséges, finom és könnyen elkészíthető receptet, amellyel hatalmas sikert arathatsz otthon.
NosaltyMost a libamájat helyezzük központba, hiszen nem csak libacomb vagy libamell kerülhet Márton-napon az asztalunkra. Készítsd el valamelyik igazán elegáns fogást ebből a három szépségből!
NosaltyNovember 11. Márton-nap, amikor is sokan betolják a libacombot vagy -mellet a sütőbe, és boldogan falatozzák tört krumpli és párolt lilakáposzta társaságában. Ennek örömére jöjjön pár isteni libarecept!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...