5 módszer, amivel tejtermék nélkül sűríthetsz levest
Napi Tippünkben mutatunk 5 módszert, amivel tejtermék használata nélkül tudod sűrűbbé és gazdagabb textúrájúvá tenni a levesed!
Szász NóriNapi Tippünkben mutatunk 5 módszert, amivel tejtermék használata nélkül tudod sűrűbbé és gazdagabb textúrájúvá tenni a levesed!
Szász NóriA húslevesfőzők számára ismerős lehet az a folyamat, amely során el kell távolítani az étel felszínéről a felgyülemlett habot. Érdekes módon nemcsak a húsos, hanem a zöldséges levesek esetében is szükség lehet erre, nézzük, miért.
Lakos BenedekMi sem lehetne egyszerűbb egy zöldségleves elkészítésénél, igaz? A felszeletelt alapanyagok mennek a fazékba a vízzel, majd forralunk, várunk, és láss csodát: már készen is van az ebéd! Miért kéne ezt tovább bonyolítani? Nos, beszéljenek magukért az ízek.
Lakos BenedekNagy klasszikus kedvencünk a bableves, és ugyan itt is abszolút él az „ahány ház, annyi szokás” szabály, mégis vannak bizonyos közös pontok a receptek között, amelyek tökéletessé tesznek egy fazék levest. A Napi Tipp keretében nézzük meg, melyek ezek!
Lakos BenedekAmikor elénk kerül a tányéron egy isteni, gazdag leves vagy egy szaftos-tunkolós ragu, akkor valószínűleg nem arra gondolunk, hogy mindezt egy alapnak köszönhetjük. Pedig alap nélkül nem áll meg egy étel sem, nézzük, hogyan építhetjük fel a legtutibbat!
Lakos BenedekA levesfőzés eltarthat 30 perctől egészen 3 óráig is, és ugyan maga az elkészítés nem túl munkaigényes (hiszen a fazék tartalma magától rotyog), mégis jobban örülünk, ha gyorsan kész van, és már kanalazható is a leves. Jöhet a Napi Tipp?
NosaltyMindig nagyon szomorú, ha a nagy adag megfőzött levesünk megromlik, ilyenkor a hosszas fáradozásunk mind kárba vész. Nyáron kifejezetten oda kell figyelnünk, de pontosan mire is?
Lakos BenedekLevesbe nagyon sok minden tehetünk, ez is valahol a fogás szépsége. Persze az olyan alapvető dolgokon túl, mint zöldség, hagyma, fokhagyma, hús és fűszerek, néhány szokatlan dolog is a fazékba eshet, sokkal, de sokkal ízesebbé téve az ételt.
Lakos BenedekA zöldségleves ugyan nem egy nagyon bonyolult étel, néhány dologra mégis érdemes odafigyelni az igazán ízletes eredmény érdekében. Ilyen például a zöldségek állaga is: mert senki nem szereti a szétfőtt krumplit.
Lakos BenedekAki tejmentesen vagy vegán módon étkezik, abban felmerülhet a kérdés: vajon mitől lesz az ő krémleves ugyanolyan gazdag és sűrű, mint a mindenevőké? A kérdésre ugyan válaszolhatunk a növényi tejszínek és más alternatívák egyikével, de megannyi más megoldás is adott.
Lakos BenedekTöbb olyan konyhai vita is akad, ami rendszeresen megosztja a főzéssel foglalkozókat. Például ilyen az is, hogy akkor most hol húzódik a határ a leves és a ragu között.
Lakos BenedekA zöldséglevest nem kedvelők igazából csak olyan emberek, akik még nem találkoztak életük zöldségekből főzött levesével. Ez pedig biztosan ott rejtőzik valahol a jövőben, és csak arra vár, hogy elkészítsük. Kezdjük a lenti tippek bevetésével!
Lakos BenedekA leves egyszerű, nem? Nos, egyszerre igen is meg nem is. Egy nagy lábas vízben mindent készre főzni nem a legbonyolultabb konyhai feladat, mégis történhetnek néha nem várt bakik vagy kudarcok. Amiben pedig semmi szégyen nincs. Íme, a megoldások.
Lakos Benedek(Nagy)mamád lelkedre kötötte gyerekkorodban, hogy a húsleves akkor jó, ha áttetszően aranyló, pici, szolid zsírpöttyökkel a tetején, ezért hideg ráz tőle, ha mégis zavaros lesz a végeredmény? Segíteni jöttünk.
Brecz JuditMennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Macsuga ViktóriaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A gyaloglás nem csupán egészséges választás, hanem olyan tevékenység, amely, ha rendszeressé válik, hosszú távon hozzájárul a hasi zsír csökkenéséhez és általános jó közérzethez.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...