Mindig biztos alapot jelent, ha egy háztartásban van egy egész kamrányi lekvár. Tegyünk azért, hogy nekünk is legyen ilyenünk, és főzzük be a kedvenc gyümölcseinket, amíg tehetjük.
Eljött a lekvárfőzés ideje, ami ugyan egy nagyon kellemes időszak, mégis rengeteg munkával jár. Ha idén nem biztos, hogy órákig a konyhában akarunk állni, váltsunk taktikát.
Szép lassan elérünk majd a befőzés időszakába, de addig is, elő a tavalyi lekvárokkal és dzsemekkel, kerüljenek a finom kennivalók a legtutibb palacsintákba.
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...