Heti Menü – egészen olcsó fogások a drága KRUMPLIBÓL
A mostani héten a (sajnos) meglepően nagyot drágult burgonya lesz a fő alapanyagunk, viszont megpróbálunk viszonylag olcsó fogásokat kihozni belőle. Tartsatok, főzzetek, süssetek velünk!
NosaltyA mostani héten a (sajnos) meglepően nagyot drágult burgonya lesz a fő alapanyagunk, viszont megpróbálunk viszonylag olcsó fogásokat kihozni belőle. Tartsatok, főzzetek, süssetek velünk!
NosaltyIgazi lakomával készültünk mára: a lebbencslevest egy kis kolbásszal dobjuk fel, utána az egyik legfinomabb rakott hús jön, desszertnek pedig csokis-körtés süteményt kínálunk.
NosaltyAttól még, mert egy étel egyszerű alapanyagokból készül, nem kell szomorúnak lennie. Például a szerény krumpliból is főzhetünk olyan filléres csodákat, hogy csak na.
NosaltyNem tudunk leállni a krumplival, hát ti se tegyétek! Ezúttal nem köretként, hanem laktató főételként kerülnek az asztalra.
Nosalty2021 utolsó napjára lencsét, sertéshúst és koktélt ajánlunk, hogy annak rendje és módja szerint búcsúztasd el az óévet.
NosaltyA Nosalty csapata előszeretettel jár utána azoknak a recepteknek, amelyeket ti kattintásaitokkal a legnagyobb kedvenceknek szavaztatok meg. Így esett a választás oldalunk egyik legnépszerűbb fogására, a Lacikrumplira, amelynek neve – ha a felnőtté válást kattintások számában lehetne mérni – már simán lehetne László Burgonya is.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...