A zseniális trükk, hogy a kukoricacsutka se vesszen kárba
Lerágott kukoricacsövek maradtak csak ebéd után? Szuper! Napi Tippünkben egy olyan trükköt hozunk, amivel még ezeket is fel tudod használni, hogy valami finomat készíts!
Szász NóriLerágott kukoricacsövek maradtak csak ebéd után? Szuper! Napi Tippünkben egy olyan trükköt hozunk, amivel még ezeket is fel tudod használni, hogy valami finomat készíts!
Szász NóriUgyan az aranysárga kukoricát egész évben bármikor megvehetjük egy praktikus kis konzerv formájában, ilyenkor, nyáron mégis jóval nagyobb örömöt okoz a friss zöldséggel való alkotás. A Napi Tipp most felsorol néhány olyan receptet, ami a csőről lefejtett szemekkel a legistenibb.
Lakos BenedekA mai menüben csodás ételek kapnak helyet, melyeknek nem lehet ellenállni. Te melyikből szedsz majd kétszer?
NosaltyCsuhézás után azonnal a kukába hajítod a kukorica haját? Ne tedd! Máris mutatjuk, hogy miért nem érdemes kidobni.
NosaltyA napokban tűnt fel az említett zöldség a boltláncok akciós újságjaiban, így már pontosan tudni lehet, hogy mennyiért kapható a mézédes, nyári csemege.
NosaltyNapi Tippünkkel egyszerre spórolhatsz és adhatsz plusz ízt a tésztaételeidnek: ahelyett, hogy friss vízben főznéd, használd a kukorica utána maradt vizet!
NosaltyVégre itt a kukoricaszezon, így nemcsak konzervből ehetjük ezt a sárga zöldséget, hanem frissen is. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan fogyasztjuk el, ha fogainkra is vigyázni óhajtunk.
NosaltySzomorú időszak köszöntött a hazai kukoricaföldekre és -termesztőkre. Évtizedek óta először nem terem elég az országban, úgy tűnik, Ukrajna lesz a megmentőnk.
NosaltyHa még nem fagyasztasz magadnak zöldségeket, épp itt az ideje elkezdni! Napi Tippként eláruljuk, mely 5 zöldséget a legjobb fagyasztani, és hogy miként is érdemes ezt megtenned.
Szász NóriA Nosalty TikTok-csatornáján már megszokhattátok, hogy őrületes receptötletekkel is támadunk. Ezúttal egy mezei csöves kukorica fenséges party snackké alakítása döntött rekordot az oldalon, nézzétek, miért a Corn Ribs az új kedvencetek!
NosaltySajnos, nem sajnos, de tény, hogy itt van a nyár vége: persze nem kell még teljesen eltemetni a napfényes évszakot, hiszen egy darabig velünk maradnak például a fantasztikus, nyárvégi, koraőszi ételek. Főzzük őket, adjuk meg a módját a búcsúnak!
NosaltyPersze a kukoricapucolás nem egy embert próbáló művelet, de ha lehet hatékonyabban, miért ne úgy csinálnánk? Két, az interneten terjedő módszert hoztunk, amelyek bizonyítottan működnek. Jöjjön mai Napi Tippünk!
Szász NóriA csöves kukoricát legtöbbször főve esszük, pedig grillrácsra dobva is szuper! Mutatjuk a perzsa verziót!
NosaltyCikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most a nyári kedvencről, a kukoricáról kérdeztünk titeket, azon belül is a tökéletes főzésről és felhasználásról. Fogadjátok szeretettel három Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...