Egyszerű krémes sütemények karácsonyra
Egyszerű krémes süteményeket hozunk karácsonyra, mert egyrészt nem mindenki szereti a klasszikus ünnepi sütitöltelékeket, másrészt egy krémes sütibe beleharapni maga a csoda!
NosaltyEgyszerű krémes süteményeket hozunk karácsonyra, mert egyrészt nem mindenki szereti a klasszikus ünnepi sütitöltelékeket, másrészt egy krémes sütibe beleharapni maga a csoda!
NosaltyHogy mit ajánlunk most nektek? Egyszerű krémes süteményeket karácsonyra, hogy az isteni krémes sütiélmény ne maradjon el, de túl bonyolult se legyen a sütögetés.
NosaltyKrémes süteményre vágysz? Minden gondolatod egy gesztenyés alagút, egy francia krémes, egy csokis mignon, egy felhőszelet vagy egy lúdláb? Akkor egy lépést se tovább!
NosaltyA krémes sütik kétségtelenül nagy kedvenceink, a lényeg, hogy legyen nálunk sok-sok szalvéta, mert még a lábujjunk is habos lesz!
NosaltyA mai menü olyan fantasztikus fogásokkal van tele, mint egy hűsítő gazpacho, egy krémes toszkán lazac végül egy könnyed, sült madártej.
NosaltyA mai menüben igazán izgalmas fogások kaptak helyet, így szívesen végigesszük őket, mindenféle probléma nélkül.
NosaltyEgy hangulatos belvárosi bisztróban kóstoltam életem eddig legizgalmasabb desszertjét, amely többek között egy kecskesajtos-fehércsokis mousse-t és egy kávés piskótát tartalmazott. A kombináció szokatlansága arra kéztetett, hogy én magam is alkossak egy ilyen ízekben pompázó édességet, így született meg az alábbi recept. Talán nem a legegyszerűbb sütemény, de mindenképpen megéri kipróbálni – aki készen áll egy kalandra, mindenképpen kóstolja meg!
Lakos BenedekTudni lehet, hogy tényleg isteni egy krémes, amikor az arcunk, orrunk, mindenünk porcukros, pudingos, tejszínhabos lesz tőle. Ne törődjünk a maszattal, harapjunk nagyot a süteményekbe!
NosaltyPorcukor gyakran kerül magukba a süteményekbe is, de amikor látványosan, vastag rétegben a tetejükre szórjuk a fehér port, egy mozdulattal téliessé, mellette pedig teljesen ellenállhatatlanná is tesszük őket.
NosaltyTudjuk, tudjuk, még korai bármilyen ünnepi dologról szót ejteni, és mi meg sem fogunk mukkani, esküszünk. Persze sütni bármikor lehet, és ha az ember egyszer már ott áll a konyhában, a mesés illatok között, sokkal könnyebben elkapja egy kellemes (ünnepi?) hangulat. Nemde?
NosaltyA kevert sütemények tárháza végtelen, megannyi ízben, megannyi gyümölccsel és megannyi krémmel elkészíthetjük őket. Mi most a szederre és a fehér csokis krémre voksoltunk, mert őszintén, nem tudtunk neki ellenállni.
NosaltyA desszerteket minden formában szeretjük, de akkor mégis jobban, ha azok gyorsak és nagyon krémesek. Ezen a héten ilyen finomságok várnak minden csillagjegyre, érdemes mindenkinek elkészíteni a sajátját.
NosaltyHa nem lenne elég, hogy a késő tavaszi / kora nyári kedvenc, az eper virít ezekben a desszertekben, akkor mindegyiket megspékeljük még valamilyen krémes kiegészítővel. Lehet ez túrókrém, tejföl vagy puding, a lényeg, hogy tényleg jó krémes legyen.
NosaltyA megszokott teasütemények mellett készíts valamilyen isteni finom krémes süteményt is a húsvéti asztalra, mely pihe-puhaságával elvarázsolja a locsolókat.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...