8+1 dolog, ami nem étel, mégis a hűtőben lenne a...
Van olyan, amit a hűtőben tartasz, pedig nem is étel? Krém, gyógyszer, esetleg az angórapulcsid, ami úgy nem bolyhosodik? Máris mondjuk, mi mehet még a hidegre:
NosaltyVan olyan, amit a hűtőben tartasz, pedig nem is étel? Krém, gyógyszer, esetleg az angórapulcsid, ami úgy nem bolyhosodik? Máris mondjuk, mi mehet még a hidegre:
NosaltyMíg Erdélyben a padlizsánkrém és a zakuszka uralja a nyár végi, ősz eleji befőzéseket, addig a Balkánon végtelen mennyiségű ajvárt készítenek a húsos, érett és édes (kápia)paprikából. Ezt az itthon is igen kedvelt finomságot te is gyorsan kivitelezheted, érdemes betárazni belőle télire.
Szekeres DóraA mártogatós egy nagyon színes és változatos műfaj, persze könnyű ezt mondani. Az improvizálás recept nélkül nem olyan egyszerű, ezért most jöjjön egy univerzális, mindennel használható alapötlet.
Lakos BenedekVan, aki imádja, mást már a „szagával” ki lehet vele kergetni a világból, pedig rendkívül egészséges, és néhány csavarral olyan kivételesen finom dolgokat készíthetünk (olajos) füstölt halakból, amit még a finnyásabb családtagok is szívesen megkóstolnak.
Szekeres DóraKevés romantikusabb dolog létezik, mint a csokoládé, főleg, ha egy krémes pohárdesszert formájában kerül az asztalra. Az sem baj, ha maszatol, a lényeg, hogy finom.
NosaltyMinden nemzetnek megvan a maga kedvenc kenyérre kenhető krémje. A mediterrán országokban ez az olajbogyóból készült tapenád. Nézzük, mit tud!
Lakos BenedekEgy jó csokikrémre nem lehet nemet mondani. Mivel nagyon gyorsan elkészül, akár az ebédszünetedben is összedobhatod!
NosaltyA Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.
Szász NóriUgyan a húsvéti ünnepkör szinte kötelezőnek tűnő eleme a copfosra fonott kalács, nem biztos, hogy minden évben neki szeretnénk állni ennek az időigényes és precíz feladatnak. Szerencsére nem is kell: nézzük, mi sülhet még a kalácstésztából!
Lakos BenedekZöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
NosaltyA befőttesüvegek jelenleg még nem részei a hivatalos visszagyűjtési hálózatnak, viszont több lehetőség is van a fenntartható újrahasznosításukra.
Németh OrsiLevesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!