Kiderült, hogy csökkent-e a magyarok várható élettartama
Sajnos a várható élettartamra sincs pozitív hatással a koronavírusjárvány: Amerikában, és rengeteg európai országban, így itthon is kevesebb ideig élnek az emberek.
NosaltySajnos a várható élettartamra sincs pozitív hatással a koronavírusjárvány: Amerikában, és rengeteg európai országban, így itthon is kevesebb ideig élnek az emberek.
NosaltyHiába érezzük azt, hogy megoldódni látszódnak azok a problémák, amelyeket a koronavírus okozott az elmúlt két évben, a vendéglátóipar még mindig nem tudott felállni az elmúlt időszak gyötrelmeitől, sőt: egyes előrejelzések szerint év végére a vendéglátóhelyek 25-30%-a bezárhat.
NosaltyA feldolgozott élelmiszerek legyengítenek minket, így könnyebben kapjuk el a vírusokat. Akár a koronavírusra való fogékonyságot is fokozhatja a helytelen étkezés!
NosaltyAggasztó állapotokról számol be a 24.hu legújabb videóriportja, amely a balatoni turizmus és vendéglátás jelenlegi helyzetét mutatja be. Étterem- és büfétulajdonosok számolnak be tapasztalataikról és az újraindulás nehézségeiről.
NosaltyElértük a bűvös 5,5 milliós számot, aminek köszönhetően szombattól a legtöbb helyen nem kötelező maszkot viselni.
NosaltyAfelől senkinek nincs kétsége, hogy a koronavírus-járvány inkább elvett tőlünk, mint adott nekünk valamit. Amíg a világ otthon, a négy fal között próbálta visszaszorítani a vírus terjedését, addig két francia farmon két új, eddig ismeretlen sajtféle született meg.
Masszi- Rigó CsillaIgazi hétköznapi harcosokat és hősöket mutat be a Central Médiacsoport kiadó öt szerkesztőségének új kampánya, a Te is hős vagy! Olyan embereket, sorsokat illetve vállalkozásokat ismerhetünk meg, akik a pandémia alatt kialakult nehéz helyzetben zokszó nélkül állják a sarat, megküzdve minden nehézséggel.
NosaltyA miniszterelnök ma kora este bejelentette, mától életbe lépnek a maszkviselésre is vonatkozó enyhítések, elértük az 5 millió beoltottat.
NosaltyMár a hétvégén elérhetjük a bűvös 5 milliós számot, aminek köszönhetően rengeteg korlátozás megszűnik.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...