Meghökkentő, milyen hatással van a papírpohár a környezetre
Rossz hírünk van számodra, ha már átszoktál a műanyagról a papírpohárra, ugyanis szomorú tényt állapított meg az utóbbiról egy friss kutatás.
NosaltyRossz hírünk van számodra, ha már átszoktál a műanyagról a papírpohárra, ugyanis szomorú tényt állapított meg az utóbbiról egy friss kutatás.
NosaltyÚgy tűnik, nemcsak a élelmiszerek, de még az ásványvizek is alaposan ki vannak téve a környezetszennyezés és az emberi tevékenység káros hatásainak.
NosaltyMost akkor ki kell öblíteni a joghurtosdobozt, mielőtt beledobjuk a szelektívbe? És van értelme a lebomló műanyagból készült nejlonzacskóknak? Szakértő elemezte a témát.
NosaltyKötelező használni, ha Napra megyünk? Vagy eltúlzott trend most a fényvédőzés? Ha valóban rákkeltő, akkor mégis hogyan és milyet használjunk? Válaszok naptejkérdésekre.
NosaltyJúnius 5-én ünnepeljük a környezetvédelem világnapját, mely alkalmából összegyűjtöttünk néhány dolgot, melyekre te is könnyedén odafigyelhetsz azért, hogy megvédd a környezetedet.
NosaltyÁprilis 22-én van a Föld világnapja, aminek kapcsán most összeszedtük, mely dolgokkal segíthetsz a bolygónknak, hogy sokáig élhető legyen.
NosaltyA környezettudatos és etikus kávétermelés sokkal több egy zöld trendnél. Ráadásul a fokozódó klímaváltozás miatt veszélybe kerülnek a hagyományos termőterületek is, ezért óriási jelentősége van, hogy milyen módszerekkel termelik, dolgozzák fel és csomagolják a kávét, amit megvásárolunk.
NosaltyA Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint a földgázhasználat – és ebből következően a gázkazánok, gáztűzhelyek használata – is kockán forog, hiszen a fosszilis energiahordozók nemcsak a bolygóra károsak, de komoly biztonsági problémákat is jelenthetnek otthonainkban.
NosaltyNem, ezúttal nem a virágföldbe szórjuk a kávézaccot, egy olasz kutató ennél sokkal különlegesebb dologra jött rá, amely óriási segítséget nyújthat szennyezett vizeink megtisztításában.
NosaltyEgy kisfilm segít abban, hogy mindent megtudjunk az ökocímkékről.
NosaltyÉrdekes, talán drasztikusnak is mondható ötlettel rukkolt elő a legnagyobb műhúsgyártó cég főnöke: megadóztatná a húsfogyasztást. Ugyan egy hasonló döntés előnyös lehetne a környezetre, a helyzet mégsem ennyire egyszerű.
NosaltyBiztosan hallottad már, hogy a legtöbbet az átlagember azt teheti a klímaváltozás ellen, hogy megfelelően étkezik: kevesebb állati eredetű terméket, és olyat, aminek nem kell sokat utaznia, amíg a tányérjához ér. Az alábbiakban végigvesszük, hogy mivel tehetsz a legjobbat, és mivel a legrosszabbat a környezetnek.
Stuth-Nagy NikiSoha nem lehetünk elég környezettudatosak, mindig van min változtatnunk. Április 22. a Föld napja, ez emlékeztet minket arra, hogy érdemes időről időre minél szigorúbban átgondolnunk az életmódunkat.
Mucsi BlankaMost először kínál újrahasznosított műanyagból készült háztartási termékeket a Lidl.
NosaltyBár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
NosaltyNe edd meg ezt a napraforgómagot, mert szalmonellával fertőzött lehet – komoly egészségügyi kockázatot jelent!
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Ha szeretnél olcsó, mégis minőségi késeket a konyhádba, akkor érdemes lecsapnod erre az akcióra!
Szombaton igazi mexikói hangulatot varázsolunk a konyhába, készítsük el eme recepteket!
A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel. Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel. Hogy miért vadász a címe? Mert így ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!