Miért veszélyesebb tompa késeket használni, mint éleseket?
A közhiedelem – vagy akár a puszta logika – lehet, hogy az sugallja: az éles kések veszélyesebbek a konyhában, mint a tompák. Ez azonban közel sem így van!
Szabó AnnaA közhiedelem – vagy akár a puszta logika – lehet, hogy az sugallja: az éles kések veszélyesebbek a konyhában, mint a tompák. Ez azonban közel sem így van!
Szabó AnnaFolytatódik a Nosalty és a Fiskars közös videósorozata, a Konyha - vágod, ahol most egy edukációs videókban mutatunk meg konyhai alaptechnikákat. Az első részben a különféle késekről és ezek használatáról lesz szó.
HirdetésEgy jó konyhai kés akár évtizedekig is hű társunk tud lenni a főzésben, ahhoz viszont, hogy a pengék mindig élesek és rozsdamentesek maradjanak, mi magunknak is be kell tartanunk néhány szabályt. (x)
HirdetésNem nagyon lehet unatkozni, mióta a MOHU palackvisszaváltó rendszere üzemel hazánkban. Most úgy tűnik, újabb szigorítást vezethetnek be.
NosaltySzükségünk van olyan alapanyagokra, amelyek természetesen is feltöltik vitaminraktárainkat. Erre kiváló megoldás például a citrusok fogyasztása. Ezúttal a salátátokba csempészünk némi narancsot!
NosaltyMost sok helyen olcsóbb az áfonya, csapj le rá, és tedd tortába: ha közeleg egy családi szülinap, ha nem, mindenképp sikere lesz, és imádni fogja, aki kóstolja!
NosaltyUgyan szép őszünk van, de a hideg csak be-bekúszik a napjainkba. Védekezhetünk ellene sállal-sapkával, meleg teával, vagy talán a módszerek leghatásosabbikával: ízletes és melengető komfortételekkel.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ezek az édességek tele vannak rosttal, antioxidánsokkal és más fontos tápanyagokkal.