Nincs kifogás, 2024-től kötelező külön gyűjteni a komposztot
Egy új uniós szabályozás miatt, 2024-ben Magyarországon is teljesen megváltozik a hulladékszabályozás.
NosaltyEgy új uniós szabályozás miatt, 2024-ben Magyarországon is teljesen megváltozik a hulladékszabályozás.
Nosalty2023 utolsó napja, azaz december 31-e meghatározó dátum lesz a hulladékkezelés szempontjából. Fontos téma a környezettudatosság, amiről nem lehet eleget beszélni a klímakatasztrófa előszobájának idején. A komposztálás csak egy a sok lehetőség közül, amivel tehetünk azért, hogy óvjuk bolygónkat. És hamarosan barna kukák elhelyezésének köszönhetően egyre többeknek lesz lehetősége a komposztálásra. De, hogy honnan érkezik, és miért tűnik fel a jól megszokott sárga, kék, zöld és szürke kuka mellett egy új szín, azt mindjárt eláruljuk.
NosaltyHa hajlasz a komposztálásra, mert zavar, ha a friss gyümölcsök és zöldségek héja a kukádban landol, akkor jó hírünk van a nyárkedvenc dinnye héjával kapcsolatban.
NosaltyHogyan csökkenthetjük a környezetünkre rótt ártalmakat? Most a komposztálásról hoztunk pár hasznos információt, érdemes elolvasni!
NosaltyKomposztálás? Szelektív hulladékgyűjtés? Két kifejezés, amelyet egyre többször, több helyről és egyre többféle ismerősünktől hallunk, hiszen mára szinte divat lett fenntartható módon élni. Végre egy trend, amiből csak előnyünk származhat! Nekünk is, unokáinknak is és a bolygónak is.
NosaltyNyáron sem áll meg a komposztlét: a nagy hőség és szárazság, az esetleges viharok, esőzések illetve az ezekből fakadó páratartalom azonban tönkre vághatja a komposztunkat. Tanácsok következnek!
Brecz JuditA komposztálás reneszánszát éli, de nem annyiról van itt szó, hogy egyszerűen egy komposztládába szórod az ételhulladékot. Segítségként hoztuk a 7 leggyakoribb hibát, amit jobb lenne elkerülnöd.
Szász NóriMi magunk is rengeteget tehetünk azért, hogy konyhánk sokkal önállóbb, már-már magától működő legyen. Mutatunk hét trükköt, amit te is bevethetsz otthon.
Masszi- Rigó CsillaLevesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
NosaltyMindig kell egy pár nap, mire magunkhoz térünk az óraátállítás után, és ez most sincs másképp. Megkezdődött a nyári időszámítás, és „elvettek" egy órát az életünkből, amit ősszel vissza is kapunk. Ennek az állítgatásnak azonban több negatív hatása is lehet szervezetünkre.
NosaltyEgészen sokkoló, de tény: az élelmiszerboltokban rengeteg olyan felületet érinthetünk meg, amelyek annyira piszkosak, hogy akár fertőzést is elkaphatunk.
Németh OrsiA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!