Íme a tejfajta, amit csak mértékkel fogyasztana a dietetikus
Az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált ez a tejfajta itthon is, ám most úgy tűnik, hogy nem is olyan jó ötlet gyakran fogyasztani.
NosaltyAz elmúlt években rendkívül népszerűvé vált ez a tejfajta itthon is, ám most úgy tűnik, hogy nem is olyan jó ötlet gyakran fogyasztani.
NosaltyMutatjuk, mi az a nyolc alapanyag, amit érdemes otthon tartani, hogy bármikor finom és egészséges ételeket tudjunk pár perc alatt készíteni.
Szekeres DóraAz amerikai üzletláncok sorra bontják fel szerződéseiket azzal a céggel, amely a vádak alapján évek óta állatokat kínoz és alkalmaz rabszolgaként ahhoz, hogy beszedje a kókusztejhez szükséges termést.
NosaltyEgyre népszerűbbek a modern táplálkozásban a növényi tejek, egyre többen tesszük őket a kosarunkba. Azonban elég borsos árat kell fizetnünk értük a legtöbb esetben, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy érdemes-e őket inkább otthon elkészíteni.
Lakos BenedekSütni mindig másoknak szerettem igazán, az élmény nagy része maga a megosztás volt. Persze ez nem mindig volt könnyű, főleg a különböző ételérzékeny barátok mellett. A laktózosok problémáját végül egy sokszínű alapanyaggal tudtam megoldani, ez a kókusztej konzerv.
Lakos BenedekVan az a leves, ami képes eltelíteni minket, mielőtt a főételnek bármi esélye lenne megjelenni. Ez nem is mindig baj, a nagymamák intésével szembemenve, nyugodtan lakjunk jól levessel, például a lenti lista valamelyikével.
NosaltyCsak hogy még nehezebb legyen eligazodni a növényi tejek világában, most megtudhatjuk, hogy a konzerv kókusztej miért nem ugyanaz, mint a dobozos, amit a kávéba öntünk. Készüljünk fel, nem minden az, aminek látszik!
Lakos BenedekEgyre többen fogyasztanak tehéntej helyett különböző növényi alapú, tejhelyettesítő italokat, amiket legkönnyebb a boltban beszerezni, de pénztárcakímélőbb, ha mi magunk készítjük el. Mutatjuk, hogyan lehet otthon, házilag kókusztejed!
Szekeres DóraA kókusztej vagy -krém az egyik kedvenc alternatív krémesítő, sűrítő alapanyagunk. Nem mindenbe illik, nyilvánvalóan, de amibe igen, abban felejthetetlen. Ázsia irányába indulunk!
NosaltyKókuszolajjal sütnek, főznek, a kókusztejet rengetegen isszák kávékban vagy smoothie-kban, a kókusz húsa pedig népszerű süteményalapanyag.
Jenei GrétaTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...