Magyar településen dübörög a szedd magad kiviakció
Egzotikus vagy sem, nálunk is megterem, sőt, egy lelkes gazda szedd magad akciót is kerített a kivi köré. Lássuk, hol és mikor!
NosaltyEgzotikus vagy sem, nálunk is megterem, sőt, egy lelkes gazda szedd magad akciót is kerített a kivi köré. Lássuk, hol és mikor!
NosaltyAz említett gyümölcsből már akár egyetlen darab képes fedezni a napi C-vitamin-szükségletet, sőt még a vérnyomásra is jótékony hatással van. De, ami a legjobb, hogy most jön a szezonja!
NosaltyNem lesz egyszerű dolgod, hiszen nagyon elbújt a zöldségesnél a kismadár.
NosaltyMindegyik gyümölcsnek megvan a maga haszna, a kivi például segíthet a szívproblémák csökkentésében.
NosaltyValljuk be, néha mindannyian csalunk egy kicsit este, és megesik, hogy alvás előtt még lecsúszik egy-két édes falat. Van egy gyümölcs, amit kutatók kifejezetten ajánlanak az esti nassoláshoz, mert sokkal pihentetőbb lehet tőle az alvás.
Masszi- Rigó CsillaKözeleg a tél, a népszerű idénygyümölcsök helyett pedig egyre több helyen jelennek meg a déli, egzotikusabb citrusfélék, amelyek segítenek átvészelni a hideg és sötét időt. Minden nap egy alma az orvost távol tartja, na de mely gyümölcsökre érdemes támaszkodni az előttünk álló időszakban?
Masszi- Rigó CsillaHa a kivire gondolunk, valószínűleg egy napfényes, meleg trópusi sziget jut eszünkbe, ahol tonnaszám nő a fákon a gyümölcs. Egy magyar hölgy, aki saját kertjében magról nevelte fel saját kivifáját, élő cáfolata ennek az elképzelésnek.
NosaltyA kivi eredetileg vadon termett Kínában – egy tanítónő 1904-ben mutatta be a gyümölcsöt Új-Zélandon, miután Kínából visszatért a magokkal. Az új-zélandiak „kivi”-nek nevezték el nemzeti madaruk után.
Jenei GrétaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...