Veszélyes ételkihívás terjed a neten, már halálos áldozata is van
Sokan azt gondolják, veszélytelen, pedig egy 14 éves fiú feltehetőleg a „one chip challenge" névre keresztelt kihívásba halt bele.
NosaltySokan azt gondolják, veszélytelen, pedig egy 14 éves fiú feltehetőleg a „one chip challenge" névre keresztelt kihívásba halt bele.
NosaltyAz utóbbi években meghódították internetet a 30 napos fitnesz-kihívások, legyen szó lapos has-, kerek popsi- vagy izmos kar-kihívásról. De valóban működnek ezek az intenzív, rövid időszakot felölelő sport-próbatételek?
Szabó AnnaIgazán különleges diétát követett egy férfi, akik semmi mást nem evett 40 napig, csak sült csirkét. Egészen csodás eredményekkel zárta „fogyókúráját”.
NosaltyAz elmúlt időszak egyik legmeghatározóbb problémája sok magyar számára a rezsi illetve annak fogyasztása lett. Pezseg az internet a különböző spórolós tippekkel, abszolút ez a téma dominálja a közbeszédet. De hogyan is nézhet ki a valóságban egy rezsicsökkentett élet? Főleg erre kerestem a választ, amikor egy teljes hétig a lehető legkevesebb energiafogyasztással próbáltam főzni. Mutatom, hogy sikerült!
Lakos BenedekKezdjük zölden a 2024-es évet! Mi, itt a Nosaltynál idén is megtartjuk a (már szinte szokássá vált) Veganuárt. Ha érdekel, hogy mi is ez pontosan, miért fontos, és hogyan vehetsz részt te is a kihívásban, olvass tovább, és tarts velünk januárban!
NosaltyKülönleges kihívást indít november 24-én a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Az egy hónapon át tartó kezdeményezés lényege, hogy igyekezzünk minél könnyebben klímabaráttá változtatni konyhánkat és étkezésünket. Hogy hogyan? Az csak rajtunk múlik.
NosaltyMi marad a tányéron, ha a felhasználható alapanyagok számát nyolcra korlátozzuk? Képes-e a házi szakács sokszínűen főzni, ha a lehetőségei limitálva vannak? Nos, az előző héten utánajártam, és magammal hoztam a tapasztalataimat.
Lakos BenedekÚjra elkezdett terjedni a chili-challenge az interneten, aminek akár komoly veszélye is lehet, szóval semmiképp se veselkedjünk neki.
NosaltyÚjabb veszélyes kihívás terjed a YouTube-on, amit leginkább a kamaszok próbálnak teljesíteni, pár lájkért cserébe.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...