9 elronthatatlan házi kenyér, amit falni fog a család
Azt hiheted, hogy a kenyérsütéshez különleges képességekre van szükséged, pedig ez nem igaz! Segítségként hoztunk neked most pár elronthatatlan receptet!
NosaltyAzt hiheted, hogy a kenyérsütéshez különleges képességekre van szükséged, pedig ez nem igaz! Segítségként hoztunk neked most pár elronthatatlan receptet!
NosaltyKétféle iskola létezik: vannak, akik esküsznek a kenyerek, zsemlék és édes-sós péksütik fagyasztására, mások meg vannak győződve arról, hogy a fagyasztott pékárú az ördög műve. Valójában lehet és jó is fagyasztani a kenyérféléket, de nem mindegy, hogy hogyan olvasztjuk ki őket.
Szekeres DóraA kenyérsütés művészetét kitanulni nem kevés idő, és igen idegesítő tud lenni, amikor még hosszas gyakorlás után is valami félresikerül. Ennek okozója több dolog is lehet, gyakran az alábbi bakik állnak a háttérben. Kerüljük el őket a Napi Tipp segítségével!
Lakos BenedekNapi Tippként elhoztuk azt a három biztos jelet, ami segít megállapítani, hogy biztosan készre sült-e a kenyered.
Szász NóriAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekCsak dagasztod és gyúrod a tésztát, de fogalmad sincs, hogy jó-e már? Eláruljuk, mi az az 5 árulkodó jel, amiből biztosra veheted, hogy eleget dagasztottad már!
Szász NóriA kenyér szent étel, így ha otthon is megpróbálkoznál a kenyérsütéssel, mindenképpen augusztus 20-a legyen az apropó. Lepd meg magad az Új Kenyér ünnepén egy csodás, kívül ropogós, belül puha és foszlós veknivel!
NosaltyA focaccia ötvözi egy pizza és egy kenyér legjobb tulajdonságait, miszerint belül foszlós, kívül ropogós, és rengeteg fantasztikus (például olaszos) ízzel kiegészíthető. A mi döntésünk most a paradicsomra és az olajbogyóra esett.
NosaltyAz élesztő mondhatni művészet, de legalábbis kémia, így nem nagyon szabad babrálni vele. De mégis mi történik akkor, ha le akarjuk lassítani, vagy fel akarjuk gyorsítani a működését?
Lakos BenedekMind tudjuk, hogy a jó kovászos kenyér kincs, ami aranyat ér. És míg ez a legtöbbször csupán egy szófordulat, egy spanyol pékség műhelyében több annál. Itt készül ugyanis Európa legdrágább kovászos kenyere.
NosaltyOktóber 16-án ünnepeljük a kenyér világnapját, ebből az alkalomból készült el a lenti összeállítás a legfinomabb veknikből. Nap mint nap fogyasztjuk a kenyeret, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig kenyér nélkül sehol nincsen étkezés, ez egy közös pont mindenhol a világ körül. Ünnepeljünk együtt, süssünk kenyeret!
NosaltyA gázsütők gyakran alulmaradnak a villanygépekkel szemben, mert nem olyan precízek, kevesebb speciális funkcióval rendelkeznek, és sokaknak kötődik hozzájuk valamilyen kudarca vagy rossz emléke. Most azonban nem ezekről lesz szó, hanem csak az előnyökről.
Lakos BenedekNem feltétlenül kell vendégséget rendezni ahhoz, hogy az ember élvezhesse ezeket a frissen sült, omlós-foszlós péksüteményeket és házi kenyereket. Persze, ha éppen úgy hozza a lépés, akár le is nyűgözhetünk vele egy-két asztaltársaságot.
NosaltyPompásan szeletelhető, hosszan erjesztett szendvicskenyér, amely napokig istenien puha marad. A kenyérliszt adja a gluténszerkezetet, a hajdina meg az ízvilágot. Persze nem bírtam ki, hogy nem vágjam meg azon melegében. De nem is baj.
Karsai RoniKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...