kenyérsütés

Most akkor lehet fagyasztani a pékárut?

Kétféle iskola létezik: vannak, akik esküsznek a kenyerek, zsemlék és édes-sós péksütik fagyasztására, mások meg vannak győződve arról, hogy a fagyasztott pékárú az ördög műve. Valójában lehet és jó is fagyasztani a kenyérféléket, de nem mindegy, hogy hogyan olvasztjuk ki őket.

Szekeres Dóra

4 baki, ami elronthatja a házi kenyered

A kenyérsütés művészetét kitanulni nem kevés idő, és igen idegesítő tud lenni, amikor még hosszas gyakorlás után is valami félresikerül. Ennek okozója több dolog is lehet, gyakran az alábbi bakik állnak a háttérben. Kerüljük el őket a Napi Tipp segítségével!

Lakos Benedek

Kiszámoltuk, vajon olcsóbb-e a házi pékáru (kenyér, zsemle, kifli)

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

15 hibátlan vekni, amit megsüthetsz a kenyér világnapjára

Október 16-án ünnepeljük a kenyér világnapját, ebből az alkalomból készült el a lenti összeállítás a legfinomabb veknikből. Nap mint nap fogyasztjuk a kenyeret, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig kenyér nélkül sehol nincsen étkezés, ez egy közös pont mindenhol a világ körül. Ünnepeljünk együtt, süssünk kenyeret!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...