Mit főzzek ma? Kelkáposztaleves, rántott hal és pozsonyi kocka ejt...
Színes hármas vár ma az asztal köré ülőkre: (vegán) kelkáposztaleves, brit rántott hal és fodros pozsonyi kocka készül.
NosaltySzínes hármas vár ma az asztal köré ülőkre: (vegán) kelkáposztaleves, brit rántott hal és fodros pozsonyi kocka készül.
NosaltyTartalmas, télies, laktató, sűrű, gazdag, ez mind jellemzi a következő káposztás leveseket. Savanyú és kelkáposzta is asztalra kerül, válogathattok!
NosaltyBarátságos, kora őszi menü vár azokra, akik ma velünk tartanak a főzésben. A leves tele lesz kelkáposztával, a gombás tokány rizzsel érkezik, az almás rétes pedig szép lezárást ad az egésznek.
NosaltyPortugál kolbászos kelkáposztaleves, kacsamelles pholeves, finn lazacleves, kimchileves, gyömbéres húsleves, currypasztás csirkeleves? Van itt minden, kérem szépen!
NosaltyHa frissítenéd a levesrepertoárod, és főleg a téli, masszív, laktató, szezonális változatokra koncentrálnál, akkor máris mutatjuk, mi lesz a legújabb favorit: kelkáposztaleves kolbásszal, portugál recept alapján. Jöjjön dögös a Caldo Verde!
NosaltyA kelkáposztát gyakran rossz fényben tüntetik fel, pedig ez a fodros téli zöldség tele van lehetőségekkel, szinte bármilyen ételt főzhetünk belőle. Rakott finomság, főzelék és leves is készülhet a kelből, válasszunk kedvünkre.
NosaltyMelengető ételekkel érkezik a csütörtök, erre ilyenkor ősszel biztos szükségünk lesz. Főzzünk egy gazdag vegán kelkáposztalevest, majd egy mélyen aromás, mustáros marharagut, desszertnek pedig őszi szőlős palacsintát.
NosaltyA rövid heteken nagyobb a kapkodás, mint általában, így egy olyan menüvel készültünk nektek csütörtökre, amit pikk-pakk elkészíthettek!
NosaltyKedden vegán kelkáposztaleves, tépett BBQ-csirke és kávés-diós kuglóf lesz a menü. Jó étvágyat, készítsétek el valamelyiket...vagy mindet!
NosaltyIdén február közepén kezdődött, és április 3-ig tart a nagyböjt. Nem szoktuk tartani, de próbálunk minden évben egyre több ennek megfelelő ételt készíteni. Ez a három kelkáposztás fogás akár ebbe az időszakba, akár egy vegán étrendbe is beilleszthető.
GrétiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...