9 ripi-ropogtatnivaló édes keksz a zabostól a nagyon csokisig
Kekszre kekszet teszünk! Ráadásul a zabostól a csokison át a gyümölcsösig, mindenből jó pár adagot hoztunk. Ne késlekedjetek, rögvest két tepsivel süssetek!
NosaltyKekszre kekszet teszünk! Ráadásul a zabostól a csokison át a gyümölcsösig, mindenből jó pár adagot hoztunk. Ne késlekedjetek, rögvest két tepsivel süssetek!
NosaltyHa húsvétkor vendégeket vársz, akkor ezekkel a mennyei kekszekkel biztosan nem nyúlhatsz mellé. Nehezen lehet elrontani őket.
NosaltyMindig jó tudni, hogy van egy retro fémdoboz a kamrában, ami egy halom kekszet rejt. Ezekre rájárva mégis könnyebben illan el a hosszú hét, nem?
NosaltyKekszet legtöbbször vajjal sütünk: ez adja az ilyen sütemények jellegzetes ízét és omlós állagát. Persze nem ez az egyetlen lehetőségünk, más zsiradékot is használhatunk, például olajat.
Lakos BenedekEgy kicsit nehezebb napnak nézel elébe? Ha készítesz egy tepsit ezen sütik bármelyikéből, garantáltan jobban viseled majd!
NosaltyHa rossz a napunk, egy keksz biztos szebbé tudja tenni. Ez a szabály már gyerekkorunkban is igaz volt, és attól még, hogy felnőttük, nem változik semmi. Süssünk kekszet, kicsik, nagyok!
NosaltyA vanília elegáns aromája utánozhatatlan, használjuk bátran süteményekben, és ha tehetjük, engedjük meg magunknak néha-néha az eredeti vaníliarudat, mert páratlan élményt nyújt!
NosaltyA keksszel készült süteményekben az a legcsodálatosabb, hogy általában nem kell őket sütni, csak gyorsan összerakni, bevágni a hűtőbe és megvárni, amíg megpuhul bennük a keksz.
NosaltyA fahéj örök kedvencünk, lehet tél vagy nyár, ősz vagy tavasz, egy fahéjjal turbózott kekszet bármikor elropogtatnánk. Te is? Akkor válassz innen!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...