kávézó

„Sokszor az az érzésünk támad, hogy nem is egy kávézót,...

Lipótváros egyik leghangulatosabb kávézójában sárga dobozos, holland kakaóitalok és stroopwafel-ek sorakoznak a polcokon, a picike „konyhán" pedig gouda sajttól és füstölt prágai sonkától roskadozó mennyei tostik, vagyis melegszendvicsek készülnek – semmi túlgondolás, csak autentikus holland alapanyagok, fantasztikus kávék és melegszívű fogadtatás. Ez a Tosti, a magyar-holland Julika Kimberly Kovács és a svájci-holland Cédrik Fleury szerelemgyereke, ahol megfizethető áron ehetünk, gazdagon megpakolt kézműves melegszendvicseket.

Dimashky-Korompai Tímea

Öntsünk tiszta kávét a bögrébe a Felelős Gasztrohőssel

Szeptember 29-én ünnepeljük a kávé világnapját. A nap célja a kávé ünneplése mellett a kávé társadalmi és környezeti hatásaira való figyelemfelhívás, ehhez évről évre egyre több kávéfogyasztó és kávézó csatlakozik, a Felelős Gasztrohős Alapítvány pedig elindította új, "Öntsünk tiszta kávét a bögrébe!" kampányát.

Nosalty

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

Így edd végig Bécs legjavát, akár egyetlen nap alatt

Akár több napot kirándulunk Bécsben, akár egyetlen napot vizitelünk nyugati szomszédainknál, az osztrák főváros rengeteg élményt tartogat számunkra. Izgalmas múzeumok, lombos parkok, csendes sétálóutcák, mindez a monarchia építészetének legjavával megspékelve. És akkor a gasztronómiáról még nem is beszéltünk!

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...