Sztár lett a srác a TikTokon, aki a karantén alatt...
A pultos srác a karanténig nem is gondolta volna, hogy egyszer arról lesz híres, hogy főzős videókat készít. Tévedett!
NosaltyA pultos srác a karanténig nem is gondolta volna, hogy egyszer arról lesz híres, hogy főzős videókat készít. Tévedett!
NosaltyAz elmúlt időszak tumultusában, kicsiben ugyan, de mégis születtek pozitív dolgok. Az otthon eltöltött idő alatt lelassultunk, új dolgokat fedeztünk fel. Például az otthonfőzés szeretetét. A Nosalty és a Delonghi közös sorozata, a #HÁZIMENZA ezt a szeretetet mutatja be, néhány kreatív gasztroarc segítségével. Az első részben Harmath Eszterhez látogattunk, aki egy fantasztikus őszi gombás gnocchit készített számunkra. (x)
HirdetésA karantén alatt megváltozott főzési szokásainkról szól a Soharóza és a Catwalk Concert Productions közös darabja. A Dalok a kamrából című előadás 2021. július 7-én látható először a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Kórusszínház, divatbemutató és extravagáns jelmezek várják a nézőket.
NosaltyAz idei már a második húsvét, amit a koronavírus-járvány és a korlátozások miatt óvatosabban, lemondásokkal kell töltenünk. Néhány alapszabály betartásával azonban biztonságosan ünnepelhetünk a szeretteinkkel.
Stuth-Nagy NikiNem csoda, ha fogy a lendületed a főzésben – a legtöbben a pandémia alatt úgy próbálunk spórolni, hogy kevesebbet rendelünk, és többet főzünk otthon. De több mint egy év alatt bárkinek beletörhet a bicskája a folyamatos munkába. Segítünk visszaszerezni a lelkesedésed, ha úgy érzed, megrekedt a főzőtudományod.
Stuth-Nagy NikiÚjra otthon vagyunk az ovisokkal, iskolássokkal. Egyszerre folyik a munka, a digitális oktatás, a kicsik lekötése, szórakoztatása, míg dolgozunk, no és akkor az otthonfőzés gondját még nem is hoztuk szóba. Ötleteket gyűjtöttünk a gyors és finom hétköznapi karanténebédekhez.
Szekeres DóraGyors levesek, főzelék, csirkemelles fogások, tészta, tortellini, vegán megoldások, gofri, kevert süti, pohárkrém, minden, ami gyorsan megvan, és feltehetően az egész család csípni fogja. Könnyíts velünk a heti otthonfőzésen!
NosaltyA korlátozások miatt ismételten sokaknak kell otthonról dolgozniuk, ami rengeteg nehézséget okozhat. Többek között az étkezési szokásaink is megváltozhatnak, különösen a nassolási magatartásunk.
Liptai LillaAki hajlamos rá, annak a szezonális hangulatzavar is éppen elég kihívást jelent, ahogy átváltunk az őszből a télbe, de most ráadásul egy világjárványt is a nyakunkba kaptunk. Az alábbi tippek segíthetnek átvészelni a helyzetet.
Stuth-Nagy NikiFogalmad sincs, hogyan vágj bele az edzésbe most, hogy nincsenek nyitva az edzőtermek? Segítünk, hogy ne tunyulj el a karantén alatt!
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...