15 diós, ünnepi finomság, amiből karácsonykor sosem elég nektek
Ha téli időszak, akkor dió, ha pedig dió, akkor abból készült mennyei sütemények, melyek nagyon gyorsan fogynak majd az ünnepi asztalról.
NosaltyHa téli időszak, akkor dió, ha pedig dió, akkor abból készült mennyei sütemények, melyek nagyon gyorsan fogynak majd az ünnepi asztalról.
NosaltyA húsételek koronázatlan királya a göngyölt hús. Számtalan módon variálhatjátok a tölteléket, és a húsfajtákat is. Szebbnél szebb, ízletesebbnél ízletesebb fogások kerülnek ki a kezeitek közül.
NosaltyA karácsonyi asztal éke egy gondosan elkészített, mutatós húsétel. Ahhoz, hogy teljesen lenyűgözzük a családot vagy a barátokat, most gesztenye is kerül a fogásokba.
NosaltyVannak ízek, amelyek tagadhatatlanul a karácsonyhoz tartoznak. Nem véletlen tehát, hogy a süteményeket folyamatosan ezekkel az ízekkel sütjük az ünnepre. A flódni híres arról, hogy négyet is felsorakoztat közülük, ez a négy íz ihlette ezt a lenti süteményt is.
Lakos BenedekPihe-puha, kókuszos finomságokat gyűjtöttünk össze nektek, melyekből egy szeletbe harapva kicsit könnyebb elviselni, hogy jelenleg nem borítja fehér hótakaró a tájat.
NosaltyA Nosalty szerkesztőségének minden tagja ajánl nektek egy csodálatos ünnepi receptet, sőt, egy-egy hozzájuk kapcsolódó vicces vagy éppen szívmelengető karácsonyi történetet is kaptok az ételek mellé.
NosaltyA lilakáposztás köreteket bátran ajánljuk ünnepi húsételekhez, de a vegetáriánus menüt is fel tudják dobni. Többféle formában is alkothattok maradandót belőle, nézzétek:
NosaltyKrémesen édes töltelék kakaóval, kávéval vagy éppen gesztenyével, mindez nagyon puha (baba)piskótába rejtve. Készülhet pohárban, tálban, gyümölccsel vagy anélkül, imádni fogjátok karácsonykor is.
NosaltyA csirkemelles fogásokban az a csodálatos, hogy akár ünnepi időszakban vagyunk, akár nem, tökéletesek az adventi asztalra is. Nagyon szaftos, különleges recepteket hoztunk nektek.
NosaltyA pozsonyi kifli igazából ünneptől függetlenül egy csodás kis sütiköltemény, de adventtől kezdve valahogyan még jobban esik. Mákos, diós töltelék, ide mindet!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...