11 csodás köret, mely tökéletes a karácsonyi asztalra
A köret legalább annyira fontos, mint a főfogás a karácsonyi asztalon. Szerencsére van pár ötletünk, mit tegyél az asztalra.
NosaltyEgy csokorban minden köret, amit a karácsonyi főételek mellé kínálhatsz, a krémes majonézes krumplin és a (vegán vagy akár ecetes) krumplipürén keresztül, a sütőben ropogósra sült zöldségekig vagy a napsárga polentáig. Rendhagyó vagy újhullámos köret, itt mindent meglelsz!
A köret legalább annyira fontos, mint a főfogás a karácsonyi asztalon. Szerencsére van pár ötletünk, mit tegyél az asztalra.
NosaltyA burgonyaköretek tárháza szinte végtelen, újítsunk be, válasszunk innen krumplis finomságot, akár már az ünnepekre is.
NosaltyHa bajban vagy, mit tálalj a karácsonyi pulyka, göngyölt hús vagy rántott hal mellé, akkor most böngészd végig ezt a 19 kedvencet, mert a mi győztesünk tutira innen kerül ki!
NosaltyKönnyed, laktató, egyedi. Az édesburgonya számos sülthöz passzol, magában, héjában sütve is nagyon finom, ráadásul még látványos is a karácsonyi asztalon élénk narancsszíne miatt.
NosaltyA lilakáposztás köreteket bátran ajánljuk ünnepi húsételekhez, de a vegetáriánus menüt is fel tudják dobni. Többféle formában is alkothattok maradandót belőle, nézzétek:
NosaltyA burgonyasaláta elmaradhatatlan az ünnepi pulyka vagy rántott hal mellől. Minden sülthöz illik, legyen ecetes vagy majonézes, bécsi vagy magyaros. Melyik tetszik?
NosaltyCsodás rizsköretekkel segítünk, hogy változatos ízekben, formában szolgáljátok fel a legfinomabb főfogásokhoz a köreteket.
NosaltyMinden nap lehet ünnep, főleg akkor, ha valamilyen elképesztően finom dolgot főzünk. Ez a szabály a köretekre is vonatkozik: akadnak olyanok, amelyek elég egyszerűek egy hétköznapi ebédhez, de akár az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.
NosaltyLassan mindenki elkezd azon gondolkodni, mi legyen a menü karácsony napján. Mi most nem a főfogásokat, hanem a köreteket illetően szeretnénk segítséget nyújtani.
Masszi- Rigó CsillaHa megvan, mi lesz az ünnepi vagy akár hétvégi főétel, és már csak a köreten gondolkodsz, akkor ne is menj tovább – nézd meg receptvideóinkat, melyek hasznos segítséget nyújtanak az elkészítésben is!
Brecz JuditA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...