Mit főzzek ma? Bazsalikomos zölborsókrémleves, tojásmentő nokedli spenóttal és máglyarakás...
A mai menü egyrészt levezet a húsvéti lakomákból, másrészt két fogásban is feldolgozza a maradékot. Már ha maradt valami.
NosaltyA mai menü egyrészt levezet a húsvéti lakomákból, másrészt két fogásban is feldolgozza a maradékot. Már ha maradt valami.
NosaltySonka, tojás, zöldségek, pékáru, kalács. Tipikus húsvéti maradékok, melyeket csodás receptekben kamatoztathatunk, hogy ne a kukában végezzék. Lássuk, milyen receptet küldtek neked a csillagok!
NosaltyA hétfő még a húsvét jegyében telik, azt követően azonban áttérünk a maradékmentésre, majd a gyomorkönnyítésre kevéssé nehéz, elvétve húsos ételekkel. Tartsatok velünk!
NosaltyRövid hétnek nézünk elébe, arra pedig fogadni mernénk, hogy rengeteg maradék finomság maradt még a húsvéti lakomából. Gondoljuk újra ezeket az ételeket, és készítsünk belőlük elképesztően jó és egyszerű meleg fogásokat!
NosaltyVége van a húsvétnak, de még maradt egy csomó sonka? Bőven van időnk felhasználni, íme néhány mennyei maradékmentő!
NosaltyA mai babkrémleveshez nyugodtan felhasználhatod a megmentett sonkafőzőlevedet, a főételbe az esetlegesen megmaradt sonkát kockázd bele, az édesség pedig a szikkadt kenyeret/kalácsot emeli új szintekre.
NosaltyHa némi csoda folytán nem fogyott el minden sonka, tojás vagy kalács, akkor használd fel őket kreatívan, ezúttal csillagjegyed alapján!
NosaltyA sonkamaradék mehet rakottasba, tésztasalátába, szendvics tetejére, a tojásokból lehet krém vagy tojássaláta, a sonka főzőlevét hozzáönthetitek egy lencsefőzelékhez, egy bableveshez, a maradék kalácsok és pékáruk pedig felfújtként végezhetik.
NosaltyA sonkafőzőlé mehet egy kiadós bablevesbe, főzelékbe, a maradék pékáruból és kalácsból lehet töltött zsömle vagy felfújt, a sonka és a különféle húsok végezhetik tésztában, rakottasban, salátában, míg a tojásokból lehet leves, habcsók vagy saláta is. Főzzetek velünk a héten is!
NosaltyA tojásfestés során kifújt húsvéti tojásokat gyorsan fel kell használni, és ha egy nagyobb mennyiségről kell gondoskodni, nem árt, ha változatosan próbáljuk elfőzni őket. Mondunk most néhány egyszerű tippet, amivel szuper új fogásokat készíthetsz!
Nábelek ZsófiA hulladékmentés nem állhat meg, főleg mivel újabb ünnep, újabb konyhában töltött hosszú órák, napok állnak előttünk. Jobb eset, ha mindezt kreatívan és élvezettel éled meg, viszont idén is érdemes a legkevesebb felesleget hagynod, a legötletesebben felhasználni minden pluszt, rádmaradt hozzávalót, új életet lehelni egy-egy ételbe, megmenteni a maradékot.
Pákozdi NóraNemcsak télen lehet mennyei káposztás levest főzni, a következő étel ugyanis még a hűvösebb tavaszi napokon is tökéletes, ízletes és nagyon laktató fogás.
NosaltyA húsvéti ünnepkörnek rengeteg íze és alapanyaga van, amit parádésan párosíthatunk egymással. Például egy olyan kiadós melegszendvicsben, mint a croque madame. Aki még nem hallott róla, az most jól nyissa ki a fülét!
NosaltyA húsvéti sonka még vasárnap után is velünk marad. Ez nem is baj, sőt, a mi dolgunkat teszi könnyebbé, hogy már csak fel kell használni, amikor másnap főzünk. Az itt felsorolt ételek mindegyike kiváló választás erre a célra.
NosaltyIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Egy gyors krémleves, egy magyaros borsóleves, egy tepsibe csúsztatott tepsis krumpli+kolbász meg némi resztelt máj nem vág minket földhöz, ami az elkészítési időt illeti. A sütik pedig karácsonyra előre készüljenek!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...