Így készül a tökéletes húsvéti ötfonatú kalács
Az egyik leggyönyörűbb húsvéti kalács az oldalunkról csak arra vár, hogy megsüssétek! Igaz, hogy nem kevesebb, mint öt fonat díszíti, de nem nehéz, megígérjük!
NosaltyAz egyik leggyönyörűbb húsvéti kalács az oldalunkról csak arra vár, hogy megsüssétek! Igaz, hogy nem kevesebb, mint öt fonat díszíti, de nem nehéz, megígérjük!
NosaltyA húsvéti ételek repertoárja végesnek tűnik, hiszen alig néhány fő alapanyagra, a sonkára, kalácsra, tojásra, retekre, újhagymára épül, mégis meglepő, hányféleképpen alakítható, újragondolható és modernizálható egy-egy nagy klasszikus. Mutatjuk a legszebb és legnépszerűbb húsvéti recepteket!
NosaltyA húsvéti kalács furcsa helyzetben van olyan szempontból, hogy alapvetően enyhén édeskés íze van, mégis sós ételek (sonka, tojás, zöldségek, torma) mellett tálaljuk. Ha feloldanánk ezt az ellentmondást, süssünk idén sós kalácsokat!
Lakos BenedekErre a hétre vegyesen kínálunk nektek mindenféle fogást, hogy készülődni tudjatok a húsvéti hosszú hétvégére. Jöjjenek a húsmentes, böjti ételek, hétvégén pedig a mennyei ünnepi lakoma legfinomabb szereplői!
NosaltyHonnan érdemes kalácsot rendelni, ha húsvétkor a legfinomabb fonott péksüteményt szeretnénk vágni, törni, szakítani?
Pákozdi NóraMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekEgy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Most képzeljük el ugyanezt a kalácsot, csak lilás színben.
Lakos BenedekÚj cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Így április elején arra voltunk kíváncsiak, ti hogyan sütitek otthon a húsvéti fonott kalácsot. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjét, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
NosaltyKóstoltál már babkát? Ha még nem, akkor azért, ha már beleszerettél, akkor azért mutatjuk, hogy honnan tudsz rendelni belőle a húsvéti ünnepekre.
Pákozdi NóraA kelt tésztáknak sokan félnek nekiállni, nehogy csalódás legyen a vége, pedig a leghálásabb, legjobban kezelhető tészták egyike. Profi cukrász osztotta meg a legfontosabb tippjeit, amiket betartva egész biztos, hogy még kezdőknek is sikerülni fog a tökéletes fonott kalács húsvétra.
Nábelek ZsófiUgyan csak lassan, de azért fokozatosan elkezdünk felkészülni az év egyik legnagyobb ünnepére – húsvétkor az emberek szeretnek kitenni magukért, és mindenféle finom süteményt készíteni, szóval hoztunk is nektek pár csodás kalácsreceptet.
NosaltyA húsvét után a kamrában száradó, szikkadt kalácsok megmentője a kalácspuding. Borzasztóan egyszerű, mégis van, hogy nem úgy sikerül, amilyenre akartuk. Hogy mindig tökéletes legyen, fogadjuk meg ezt a néhány tanácsot.
Lakos BenedekA húsvéti szokásoknak is megvan a mélyre nyúló gyökerük, ezzel együtt azoknak az ételeknek és italoknak is, amelyeket ilyenkor fogyasztunk. Vegyük sorra, mik azok, amik az ünnepen rendszerint az asztalra kerülnek, és miért.
Stuth-Nagy NikiA kalácsfonás sok mindenkit elrettent, pedig nem is akkora ördöngösség szép fonatokat készíteni, csak gyakorolni kell. Az alábbi összefoglaló videó segít a mesterség elsajátításában. A közelgő húsvéti ünnepeken be is vethetjük a tanultakat!
Karsai RoniIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...