9 aranyló húsleves a hétvégére
Végre nem kell rohanni, és kicsit sürgölődhetünk a konyhában, így érdemes lehet olyan fogásokat készíteni, melyek több időt vesznek igénybe, ilyen például a húsleves.
NosaltyVégre nem kell rohanni, és kicsit sürgölődhetünk a konyhában, így érdemes lehet olyan fogásokat készíteni, melyek több időt vesznek igénybe, ilyen például a húsleves.
NosaltyEredetileg toros leves, azonban bármely hűvös őszies és hideg télies napon megmelengethetjük vele a lelkünket, alkalom sem kell hozzá, némi idő viszont igen: egy mély, karakteres marhahúsleves az alapja, betétként pedig zöldfűszeres húsgombócok dukálnak bele, no meg természetesen cérnametélt. Íme az örmény toros leves, a hákú erusztá.
Hering AndrásEgy kondér szaftos marhapörkölt, egy fazék cérnametéltes húsleves, egy jó adag tejfölös gombapaprikás vagy egy tál kolbászos paprikás krumpli a szíved választottja, ha magyaros fogásokról van szó?
NosaltyA levesek non plus ultrája, ami minden nemzetben megszületett a maga formájában, az alap azonban megingathatatlan: sokáig főtt csontos, kollagéndús húsok az erős, mély ízekért, néhány alap fűszer és az adott receptúrára jellemző zöldségek egy aranysárgán gyöngyöző végeredményért. A mi klasszikus magyaros húslevesünk marhahúsból fő, lássuk, hogyan lesz igazán lélekmelengető, gyógyító, és gyermekkor iránti nosztalgiát keltő.
Hering AndrásAz aranyló vasárnapi húslevesnek párja nincsen! Mutatjuk, milyen ha tésztás, tészta nélküli, zöldséges és minden csodás változatát.
NosaltyA Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai magazin csokorba szedte a világ legfinomabbnak ítélt leveseit, mi, magyarok pedig szép helyezéseket értünk el a Top 50-es listán. Két levesünkkel is!
NosaltyKorábban egyértelmű volt, hogy otthon főzni jóval olcsóbb, mint bármelyik más megoldás. 2023-ban ember legyen a talpán, aki ilyen sarkos kijelentéseket mer tenni, számtalan korábbi kőbe vésett igazságot átírt az infláció és az élelmiszer-árrobbanás. Megnéztük hát, hogyan alakul a húsleves ára az elmúlt időszakban.
NosaltyA mai menüben igazán izgalmas fogások kaptak helyet, így szívesen végigesszük őket, mindenféle probléma nélkül.
NosaltyKi nem állhatod, ha a húsleves zavaros lesz? Valószínű, hogy te is a habozásra vagy a szűrésre esküszöl, pedig akad egy sokkal könnyebb módszer is, amit a Napi Tipp segítségével most te is seperc alatt elsajátíthatsz.
NosaltyTe tudod, mi a különbség a húsleves és az alaplé között? Bár nagyon hasonlóak ízben és összetételben is, mégis van, ami miatt a kettő nem egy és ugyanaz.
NosaltyAmikor sokan jönnek vendégségbe, megterhelő lehet a készülődés. Tudjuk le az étkezés első részét egyszerűen: egy nagy fazék laktató levessel.
NosaltyAz évnek azt az időszakát éljük, amikor a nagy hideg ellen jól esnek a gőzölgő, meleg levesek. Emellett pedig az ünnep is közeleg, így érdemes összekötnünk a két dolgot: főzzünk ünnepre hangoló, mámorító leveseket.
NosaltyRégóta foglalkoztatja a tudósokat és az embereket is, hogy a húsleves az valóban megoldást jelenthet-e, ha betegek vagyunk. Lássuk, mit mond a tudomány.
NosaltyPersze minden nap meg kell rendesen enni a levest (ezt már a nagymama megtanította nekünk), de kifejezetten fontos ez az olyan ünnepkörök előtt, amikor megnövekszik a háztartásokban az édesség mennyisége.
NosaltyIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...