7 alapanyag, ha elkerülnéd a sót az ételeidben
Napi Tippünkben 7 olyan alapanyagot mutatunk, amit akár a só helyettesítésére is használhatsz.
Szász NóriNapi Tippünkben 7 olyan alapanyagot mutatunk, amit akár a só helyettesítésére is használhatsz.
Szász NóriBiztosan sokszor próbálkoztunk már különböző nemzetközi alapanyagok „magyaros” helyettesítésével – vélhetően több-kevesebb sikerrel. Múltkor megnéztük a kudarcokat, most jöjjenek a működőképes megoldások!
Lakos BenedekBiztosan sokszor próbálkoztunk már különböző nemzetközi alapanyagok „magyaros” helyettesítésével – vélhetően több-kevesebb sikerrel. Hiszen nem minden csere számít jó cserének.
Lakos BenedekIgazán bosszantó tud lenni, hogy a főzős műsor séfje, az online talált izgalmas recept, de még az ajándékba kapott szakácskönyv is mindenhez alaplevet akar adni. De mit lehet tenni, ha nincs otthon alaplevünk?
NosaltyLegyen szó arról, hogy épp nincs kéznél vaj, esetleg egy receptet szeretnél szándékosan vegánosítani, az alábbi 3 alapanyag szuperül megállja a helyét a vaj dublőreként. Jöhet a mai Napi Tipp?
Szász NóriSemmi gond, ha épp nincs otthon krémsajtod, ha kellene, vagy esetleg kipróbálnál valami újat, mert ha ebből a 10 alapanyagból valamelyik megtalálható a konyhádban, akkor azzal pótolni tudod.
Szász NóriElfogyott a friss bazsalikom, pedig épp szükséged lenne rá, hogy megkoronázza az ételed? Semmi pánik, ezzel a négy alternatívával hasonló végeredményt érhetsz el!
Szász NóriAz őszi hónapok két vitathatatlan sztárja a sütőtök és az édesburgonya. Ízben, színben és állagban ugyan nagyon hasonlóak, mégsem teljesen ugyanaz a két zöldség. Miben különböznek, mennyire helyettesíthetőek egymással? A cikkből minden kiderül!
Lakos BenedekA változatos, sokszínű étrend egyáltalán nem barátja a pénztárcáknak, az alapélelmiszerek árainak felkúszását persze az extrább hozzávalókért fizetendő összegek is követik. Többtényezős tehát a bevásárlás, hiszen árérzékenyek vagyunk, de figyelnünk kell a változatosságra, a speciális igényekre, a fogyasztás mértékére is. Lássunk néhány trükköt, amivel az ízélmény sem csorbul (sőt!), de pénzünknél maradhatunk.
Pákozdi NóraKedvenc olasz tésztaételeinkben rejtőzik egy mumus, amitől sokan tartunk. Ez a besamel, ami néha még a tapasztaltabb házi szakácsokon is ki tud fogni. Megúszhatjuk a könnyeket és a kudarcot ezekkel a helyettesítőkkel.
Lakos BenedekKényszerhelyzetbe kerülve vagy az egészségesebb főzéssel kísérletezve találkozhattunk már a tejföl és a joghurt cseréjének lehetőségével. Működik-e a helyettesítés, és ha igen, milyen feltételekkel? A cikkből minden kiderül.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...