A tökéletes házi pizza készítésének 8 lépése
Már otthon sem nehéz jó minőségű pizzát készíteni, főleg akkor nem, ha van hozzá egy egész tarsolynyi tanácsunk. A mai Napi Tipp ezeket hozza, készítsük a sütőt!
Lakos BenedekMár otthon sem nehéz jó minőségű pizzát készíteni, főleg akkor nem, ha van hozzá egy egész tarsolynyi tanácsunk. A mai Napi Tipp ezeket hozza, készítsük a sütőt!
Lakos BenedekAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthon alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekLiszt, víz, só, élesztő, pici olaj – egy jó minőségű pizzatésztához mindössze ezekre az alapanyagokra van szükség. Ha azonban még tökéletesebbé szeretnénk tenni a receptet, érdemes egy plusz hozzávalót is belekeverni a tésztába. Olyat, ami biztos, hogy ott pihen a polcodon.
NosaltyA legismertebb olasz étel iránti rajongás itthon is töretlen, és bár néha egyszerűbbnek tűnhet rendelni vagy beülni egy pizzériába, az isteni tészta saját konyhánkban is, legalább olyan jó minőségben elkészíthető – pláne, ha rendelkezésünkre áll a sütéséhez egy pizzakő. Utóbbit most a Gorenje ajándékba adja legmodernebb technológiákat kínáló OptiBake sütői mellé.
HirdetésAz élesztő mondhatni művészet, de legalábbis kémia, így nem nagyon szabad babrálni vele. De mégis mi történik akkor, ha le akarjuk lassítani, vagy fel akarjuk gyorsítani a működését?
Lakos BenedekSokan nem szeretik, ha a pizzát és az ananászt egy mondatban említi valaki, a kulináris világ általában morcos lesz ettől a kombinációtól. Pedig igenis van létjogosultsága az ananásznak a pizza közelében, csak nem úgy, ahogy gondolnánk.
Lakos BenedekVasárnap van, esetleg nem vagyunk a legfőzősebb kedvünkben. Teljesen érthető ez, hiszen egy elég intenzív konyhai időszak áll a hátunk mögött. Persze egy pizzára mindig van idő, süssük meg a lenti lepények egyikét!
NosaltyAz elmúlt időszak tumultusában, kicsiben ugyan, de mégis születtek pozitív dolgok. Az otthon eltöltött idő alatt lelassultunk, új dolgokat fedeztünk fel. Például az otthonfőzés szeretetét. A Nosalty és a Delonghi közös sorozata, a #HÁZIMENZA ezt a szeretetet mutatja be, néhány kreatív gasztroarc segítségével. A sorozat legújabb részében Lendvai Lilla stylist otthonában jártunk, aki beavatott minket az eredeti olasz pizza házi elkészítésének rejtelmeibe. (x)
HirdetésHa egy tényleg nagyon klasszikus pizzatésztát szeretnénk készíteni, lássuk be, elég sok időt és energiát rá kell szánnunk a dologra. Amikor pedig ebből a kettőből (esetleg élesztőből) nincs otthon, az alábbi helyettesítők nagyon jól jönnek.
Lakos BenedekAmikor az ember először nekifog az otthoni pizzakészítésnek, csupa megválaszolatlan kérdéssel áll szemben. Például, hogy főzni kell-e a szószt vagy nyersen érdemes hagyni? Reszelt vagy szeletelt sajtot a legjobb használni? Kézzel vagy sodrófával kell nyújtani a tésztát?
Lakos BenedekHa egyszer belekezdünk a házi pizzák készítésébe, bizony nincs megállás. Folyamatosan tökéletesítjük az otthoni receptünket, hogy minél közelebb kerüljünk egy minőségi pizzához. Ebben segítség lehet a lenti tipp, aminek eredménye a fantasztikusan levegős tészta.
Lakos BenedekLegyen édes vagy sós, kelt tésztából elképesztően sokszínű süteményeket és péksüteményeket formázhatunk. Reggelire, uzsonnára vagy vacsorára, netán desszertnek: ezeket mind tudja a kelt tészta. Válogassunk kedvünkre a lenti listából!
NosaltyUgyan a húsvéti ünnepkör szinte kötelezőnek tűnő eleme a copfosra fonott kalács, nem biztos, hogy minden évben neki szeretnénk állni ennek az időigényes és precíz feladatnak. Szerencsére nem is kell: nézzük, mi sülhet még a kalácstésztából!
Lakos BenedekZöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
NosaltyA befőttesüvegek jelenleg még nem részei a hivatalos visszagyűjtési hálózatnak, viszont több lehetőség is van a fenntartható újrahasznosításukra.
Németh OrsiVannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Levesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!