Kerüljenek hazai finomságok a Mikulás puttonyába
Ha szeretnél fenntarthatóbb és egészségesebb mikuláscsomagot összeállítani, válogass magyar termelők ínycsiklandó finomságaiból. Inspirációként elhoztuk pár kedvencünket!
Szász NóriHa szeretnél fenntarthatóbb és egészségesebb mikuláscsomagot összeállítani, válogass magyar termelők ínycsiklandó finomságaiból. Inspirációként elhoztuk pár kedvencünket!
Szász NóriA mezőgazdaság egyre több területéről hallani, hogy a gazdák nem tudják, vagy nem akarják eladni a megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket. De miért történik ez? A probléma többrétű, és az olcsón beáramló külföldi áru csak az egyik része a kirakósnak.
NosaltyPillár Anna 26 évesen örökölt egy gazdaságot Martonvásáron, ám a dietetikusnak tanuló lány ahelyett, hogy eladta volna a földet, maga kezdte el megművelni, hogy egészséges élelmiszerrel lássa el az embereket. A kertjében termő zamatos barackokról vált ismertté, de a több hektáros biogazdaságban többféle gyümölcs és zöldség is terem. Egy éve egy barátnőjével kiegészülve már vegán krémeket, pástétomot, vajakat is készítenek a terményekből. Bár a biogazdálkodás rengeteg kihívással jár, Anna példaértékű kitartással és elszántsággal dolgozik az Amla kerten, összhangban a természettel.
Szász NóriHatalmas veszteséget szenvedett több magyar dinnyetermelő is, a megtermelt gyümölcsök nagy részét ugyanis nem tudták eladni. A probléma okai nagyon sokszínűek, ezért nem lesz egyszerű megoldást találni rá.
NosaltyA zamatos, napfényesen piros paradicsom minden nyarunk elengedhetetlen része, a Veresi Paradicsomnál pedig pont ilyen zöldséget találunk. De mi lehet a Magyarországon termelt, télen-nyáron zamatos, ráadásul környezettudatos és vegyszermentes paradicsom titka? Az interjúban minden kérdésre választ kapunk Márkus Zsolt ügyvezető-tulajdonostól.
NosaltyA Nosalty és a Suzuki #HÁZICSEMEGE című sorozatának legújabb részében Fejér megyében barangoltunk, és a Biksi Méhészet egyik vándortelephelyét kerestük fel. Zümmögő méhek, mézzel teli kasok és hálós kalapok vártak minket.(x)
HirdetésVégre itt a várva várt eperszezon! Ne érd be azonban a bolti eperrel, rendelj helyi termelőktől friss, zamatos hazai gyümölcsöt!
Szász NóriAz áprilisi fagyok miatt szinte teljesen elfagyott az akác, éppen ezért idén sokkal drágább, és jóval kevesebb akácméz lesz majd a piacokon.
NosaltyA hazai almának kampányol a Felelős Gasztrohős és az ittaSzezon.com online termelői piactér.
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...