6 magyar keramikus, akiknek tányérjaiból minden étel finomabb lesz az...
Évről évre magyar keramikusok munkáit ajánljuk az ünnepi asztalra, és ez idén sincsen másként. Ezúttal az alábbi hat hazai művészt ajánljuk szeretettel.
Szász NóriÉvről évre magyar keramikusok munkáit ajánljuk az ünnepi asztalra, és ez idén sincsen másként. Ezúttal az alábbi hat hazai művészt ajánljuk szeretettel.
Szász NóriHa húsvétra nem valamilyen tömeggyártott édességgel lepnéd meg a családot, hanem finom, minőségi alapanyagokból készült finomságokkal, akkor válogass a hazai csokoládémanufaktúrák kínálatából!
Szász NóriHa új díszekkel szeretnéd felékesíteni idén a karácsonyfát, akkor a boltok helyett inkább nézz körül a magyar alkotók kínálatában! A kerámiától a makraméig rengeteg egyedi karácsonyfadísz közül válogathatsz.
Szász NóriHa szeretnél fenntarthatóbb és egészségesebb mikuláscsomagot összeállítani, válogass magyar termelők ínycsiklandó finomságaiból. Inspirációként elhoztuk pár kedvencünket!
Szász NóriA magyar szilvalekvár egy méltán híres készítmény. A sűrűre főzött, cukormentes, szinte fekete finomság ugyan borsos áron kapható, mégis megéri fizetni a minőségért. Mi magyarok is nagyon szeretjük, azonban a híre most a világ másik felére is elért: beleszerettek Japánban.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...