4 olcsó és gyors fogás, amit tonhalkonzervből alkothatsz
A tonhalkonzerv megosztó, de tagadhatatlanul sokszínű alapanyag, amellyel sok gyors receptet elkészíthetünk. Nézzük, melyek ezek, tényleg van itt minden!
Lakos BenedekA tonhalkonzerv megosztó, de tagadhatatlanul sokszínű alapanyag, amellyel sok gyors receptet elkészíthetünk. Nézzük, melyek ezek, tényleg van itt minden!
Lakos BenedekVan, aki imádja, mást már a „szagával” ki lehet vele kergetni a világból, pedig rendkívül egészséges, és néhány csavarral olyan kivételesen finom dolgokat készíthetünk (olajos) füstölt halakból, amit még a finnyásabb családtagok is szívesen megkóstolnak.
Szekeres DóraA gyorsan rohanó hétköznapokon néha nincs kedvünk a tűzhely mellé állni és főzni. Az ilyen esetekben segítségünkre siet néhány alapanyag, amelyekből hidegen is ízletes és tápláló fogásokat dobhatunk össze.
Lakos BenedekA halolajkapszuláról az elmúlt években kiderült, hogy mégsem csodaszer, a halfogyasztás azonban továbbra is ajánlott eredeti formájában. Egy friss kutatásból például most az derült ki, hogy a szardínia fogyasztása a 2-es típusú cukorbetegséget is segít megelőzni, méghozzá hatékonyabban, mint az étrend-kiegészítők.
Stuth-Nagy NikiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...