Így tárold megfelelően a halat a hűtőben és a fagyasztóban
Most minden kérdésre választ kapsz a halak tárolásával kapcsolatban, mert érzékeny alapanyag, vigyázni kell rá!
Szász NóriMost minden kérdésre választ kapsz a halak tárolásával kapcsolatban, mert érzékeny alapanyag, vigyázni kell rá!
Szász NóriA karácsonyi haldrágulás ugyan egy minden decemberben visszatérő jelenség, ebben az évben azonban a megszokottnál is nagyobb áremelkedésre kell majd számítanunk, egy nem várt okból kifolyólag.
NosaltySúlyos tévhit a konzervekkel kapcsolatban, hogy kevésbé egészségesek – ez a legtöbbjük esetében tényleg nem igaz. Ilyen a konzervtonhal is!
Stuth-Nagy NikiBár a halak alapvetően egészségesnek mondhatók, akadnak közülük olyanok, melyeket különösen gyakran kéne fogyasztanod az egészséged érdekében.
NosaltyHiába az évről évre kicsinosított, egyre növekvő tendenciát mutató magyar halfogyasztási adatok, még mindig nem eszünk eleget ebből a fehérjeforrásból. A téma körbejárásában Horváth Szabolcs, a HelloHal Tiszai Halfalatozó életrehívója segített nekünk.
Pákozdi NóraNem kell aggódni a karácsonyi halhiány miatt, a haltermelők ugyanis ki tudják majd szolgálni a halfogyasztási igényeket még annak ellenére is, hogy az előző évekhez képest idén kevesebb hal kerül eladásra.
NosaltyHa a vérben található omega-3 zsírsavak mennyisége 1 százalékkal nő, ez már annyit csökkent a halálozási esélyeken, mintha abbahagytad volna a láncdohányzást.
Stuth-Nagy NikiItt az ideje, hogy kipróbálj mást is a slágerhalakon kívül! Ezek a fajták nagyon egészségesek, és legalább annyira finomak, mint népszerű társaik.
Liptai LillaHa volt már valaha szívbetegséged, nagyon hasznos lehet, ha legalább heti kétszer eszel halat – ezt derítette ki egy friss kanadai kutatás, amely szerint az omega-3 zsírsavak segítenek a helyzeten.
Stuth-Nagy NikiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...