Ponty a kádban, avagy 3 kelet-európai rémtörténet karácsonyra
Hogy kerül a ponty a kádba? Karácsony előtt? Hol van itt a szeretet, a Jézuska meg az ajándékok, amikor egy hal úszkál a fürdőben?
Pákozdi NóraHogy kerül a ponty a kádba? Karácsony előtt? Hol van itt a szeretet, a Jézuska meg az ajándékok, amikor egy hal úszkál a fürdőben?
Pákozdi NóraAmikor először elkezdtem kutatni az egészben sült süllő elkészítésének módjait, nem gondoltam volna, hogy egy kínzókamraközeli élményben lesz majd részem. Mármint, szerencsére, nem én szenvedtem, hanem a hal: a szakács dolga jóval egyszerűbb, alant meg is található minden folyamat leírása.
Lakos BenedekJönnek az ünnepek, az időszak, amikor több halat eszünk, mint az év többi részében. Szerencsére nem a leghizlalóbb ételcsoportról van szó, azonban mégsem árt odafigyelni, hogyan készítjük el. Most a legízesebb és legegészségesebb módokat fogjuk megnézni.
Lakos BenedekLegyen élet a paprikás liszten túl is, forgassuk a pontyainkat, süllőinket izgalmas dolgokba, hogy megkapjuk életünk legfinomabb bundázott halainak egyikét! Mindegy, hogy épp karácsony van vagy köznap.
Lakos BenedekHa szeretnéd egy kicsit könnyedebbre venni az ebédet vagy a vacsorát, akkor készíts halételt. Most segítségül hoztunk neked pár ínycsiklandozó receptet!
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...