Ponty a kádban, avagy 3 kelet-európai rémtörténet karácsonyra
Hogy kerül a ponty a kádba? Karácsony előtt? Hol van itt a szeretet, a Jézuska meg az ajándékok, amikor egy hal úszkál a fürdőben?
Pákozdi NóraHogy kerül a ponty a kádba? Karácsony előtt? Hol van itt a szeretet, a Jézuska meg az ajándékok, amikor egy hal úszkál a fürdőben?
Pákozdi NóraAmikor először elkezdtem kutatni az egészben sült süllő elkészítésének módjait, nem gondoltam volna, hogy egy kínzókamraközeli élményben lesz majd részem. Mármint, szerencsére, nem én szenvedtem, hanem a hal: a szakács dolga jóval egyszerűbb, alant meg is található minden folyamat leírása.
Lakos BenedekJönnek az ünnepek, az időszak, amikor több halat eszünk, mint az év többi részében. Szerencsére nem a leghizlalóbb ételcsoportról van szó, azonban mégsem árt odafigyelni, hogyan készítjük el. Most a legízesebb és legegészségesebb módokat fogjuk megnézni.
Lakos BenedekLegyen élet a paprikás liszten túl is, forgassuk a pontyainkat, süllőinket izgalmas dolgokba, hogy megkapjuk életünk legfinomabb bundázott halainak egyikét! Mindegy, hogy épp karácsony van vagy köznap.
Lakos BenedekHa szeretnéd egy kicsit könnyedebbre venni az ebédet vagy a vacsorát, akkor készíts halételt. Most segítségül hoztunk neked pár ínycsiklandozó receptet!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...