hagyományos recept

Megsütöttem 5 „igazi” családi almás pitét, mert ahány ház, annyi...

Minden család almás pitéje más. Persze, ugyanazokból az alapanyagokból készülnek, és a végeredmények is nagyjából hasonlóak, de mégis épp annyi különbség van az egyes receptúrák között, hogy elmondhassuk: Magyarországon nincs két ugyanolyan almás pite. Ezt demonstrálandó elkértem 5 kollegám családi receptjét, megsütöttem őket, nem összehasonlítási célból, inkább a sokszínű süteménykultúránk bemutatása végett. Lássuk, mi sült ki belőlük!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...