A trükk, amivel tovább marad friss a citrom
Nálad is gyorsan penészedésnek indul a citrom? Lehetséges, hogy rosszul tárolod!
NosaltyNálad is gyorsan penészedésnek indul a citrom? Lehetséges, hogy rosszul tárolod!
NosaltyTele a bevásárlókocsi citrusfélékkel, de fogalmad sincs, hazaérve hova tedd őket? Napi Tippünkben segítünk eligazodni a citrusfélék tárolásának legfontosabb szabályai között.
Szász NóriHa eddig csak bedobtad a frissen vásárolt áfonyát a hűtőbe, akkor ez a Napi Tipp pontosan neked szól, ugyanis megmutatjuk az áfonya tárolásának 3 legjobb, leghatékonyabb módját.
Szász NóriNapi Tippünkben nemcsak egy, hanem három egyszerű praktikát hozunk, amivel hosszabb ideig eláll a banán.
Szász NóriAzt gondoltad a szőlő vásárlásáról és tárolásáról már nem tudsz újat tanulni? Napi tippünkben eláruljuk, mire figyelj, hogy friss szőlőt vegyél, ami nem fog hamar megromlani!
Szász NóriFelvágtad a paradicsomot, de nem fogyott el az egész? Napi tippünkkel segítünk, hogyan tárold a hűtőben a felvágott paradicsomot, hogy ne a kukában végezze!
Szász NóriA téli hónapokban jelentősen lecsökkennek a választási lehetőségeink a gyümölcsök terén, de hazai alma ilyenkor is van, ráadásul hosszú ideig is lehet tárolni őket. Eláruljuk, mi ennek a megfelelő módja Napi Tippünk segítségével.
Szász NóriVannak olyan ételpárosítások, amik igazán ütősek együtt, és vannak olyanok, amelyek csak rosszat tesznek egymásnak. Eláruljuk, mely zöldségekre és gyümölcsökre figyelj, hogy ne kerüljenek egymás közelébe. Napi Tippünk következik, hogy könnyebben boldogulj a konyhában!
Szász NóriMegvan az a szokásunk, hogy szeretünk mindent bepakolni a hűtőbe, csak úgy, a biztonság kedvéért. Biztosan jó ez? És mi a helyzet a maradék fél citromokkal?
Szász NóriKözeleg az év legszebb időszaka, a bogyós gyümölcsök szezonja! Ezzel a trükkel pedig gondoskodhatsz róla, hogy ne menjenek tönkre pikk-pakk a hűtőben!
Szász NóriA banánnak a hűtőben a helye? A banánnak a hűtőben a helye! A szakértők elárulják, hogy miért!
Szász NóriMostantól soha többé nem kell idő előtt kidobnod az almáidat. Legalábbis akkor, ha kipróbálod ezeket a trükköket!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...