Pénztárcabarát fogásokkal is várják a látogatókat az idei Gourmet Fesztiválon
A központi téma idén a Gourmet Fesztiválon a női energiák elsöprő ereje, a gasztronómiában is. Több mint 100 kiállító várja a látogatókat május 24-26. között.
NosaltyA központi téma idén a Gourmet Fesztiválon a női energiák elsöprő ereje, a gasztronómiában is. Több mint 100 kiállító várja a látogatókat május 24-26. között.
NosaltyJúnius 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. A rendezvény egy három napon át tartó “országkóstolóként” is felfogható, amely a Millenárison mutatja be a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat. A vasárnap estig tartó Gourmet-ról természetesen nem hiányozhatnak a legkiválóbb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem. Siessetek, mert május 31. éjfélig még kedvezményes áron tudtok jegyet váltani a fesztiválra.
NosaltyIdén június elején kerül sor a legjelentősebb hazai gasztroeseményre: június 2-4. között a Millenáris ismét megtelik ételekkel, italokkal, kiállítókkal, előadókkal és az új generáció minden lendületével. Bizony, a Gourmet Fesztivál 2023-ban is megannyi izgalommal vár!
NosaltyAz idei Gourmet Fesztivál témája az örökség, amit nagyon sok érdekes oldalról meg lehet fogni. Az Onyx Alkotói Közösség kreatív terében, a Műhelyben pedig nem mindennapi fogást találtak ezen a tematikán. A Gerbeaud híres kávéjának teljes életciklusa megjelenik az általuk megálmodott menüben: pecsenyelé, likőr és fagylalt készült belőle, majd a zaccon gomba nőtt, sőt, a tálalóedények is zaccból vannak. A különleges menü kint lesz a Gourmet Fesztiválon, érdemes megkóstolni!
NosaltyJövő hét végén, azaz május 27-29. között két év kihagyás után újra vár a Millenárison az év legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. Az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál témája az 'örökség', a háromnapos programsorozaton pedig Magyarország legjobb éttermei és vendéglátóhelyei mutatják meg egy-egy különleges fogásukat. Mi már most tudjuk, mely standokra fogunk mindenképpen ellátogatni, így íme egy kis segítség, ha még nem tudod, mit szeretnél kipróbálni a TOP éttermek útvesztőjében.
NosaltyHa május, akkor Gourmet Fesztivál, ráadásul jubileumi, tíz éves kiadásban! Május 27. és 29. között a Millenárisban a helyed!
NosaltyA koronavírus-járvány miatt két év kényszerpihenőre ment a Gourmet Fesztivál, idén tavasszal azonban végre újra együtt élvezhetjük a legjobb magyar éttermek különlegességeit.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...