Íme a trükk, amitől tökéletes aranybarnára pirulnak a gombák
Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem szabad sokat kevergetni a gombát a serpenyőben!
Szász NóriNapi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem szabad sokat kevergetni a gombát a serpenyőben!
Szász NóriFurcsa egy alapanyag a gomba: se nem növény, se nem állat, a sütés-főzés során is kényeskedik, külön oda kell rá figyelni… ugyanígy a tárolási körülményeire is. A Napi Tipp most elárulja, mely jelek adhatnak okot aggodalomra.
Lakos BenedekŐsszel, ahogy elkezd nyugovóra térni a természet, szeretünk szendergő erdeiben sétálni, a levelek, a nyugalom, az állatok vagy éppen a gombák miatt. Ha ilyenkor megjönne a kedvünk a gyűjtögetéshez, de tartunk a mérgező kalaposoktól, böngésszük át az alábbi listát, ami tartalmazza a leggyakoribb ehető fajtákat.
Lakos BenedekA magyar fejlesztők által készített gombaadatbázis minden eddiginél részletesebben és szűrhetően tartalmazza a gombaleírásokat.
NosaltyBeköszöntött az ősz, ami azt is jelenti, hogy egyre gyakrabban és szívesebben főzünk majd az olyan szezonális alapanyagokkal, mint például a gomba. De vajon melyik fajtát mire a legérdemesebb használni? Derüljön ki a cikkből!
Lakos BenedekA Facebook-csoportokban és a piacokon jelenleg 7000 forint/kilós áron kínálják a nyári szezon egyik legínyencebb élelmiszerét. Úgy tűnik, hogy még egy jó ideig aranyáron adják majd...
NosaltyKiderült, hogy egy teljesen hétköznapi élelmiszer fogyasztása serkentheti az agyműködést, sőt még a demencia kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
NosaltySe nem állat, se nem növény és a tudomány még ma sem érti őket teljesen. A gombák változatos, sokszínű élőlények, amiket a konyhában is előszeretettel használunk és nemcsak finomak, de egészségesek is!
Kremmer MagdiA most talált kapitális méretű gombák letaszíthatják a korábbi nyertest a trónról.
NosaltyA gigapéldányra Bükkszenterzsébeten találtak rá.
NosaltyMeghan Markle mindig is szívesen támogatta azokat a vállalkozásokat, amelyeket nők irányítanak – így történhetett, hogy ő lett a superfood-lattékra spezializálódó Clevr első befektetője.
Szabó AnnaA gomba egy szuper, sokszínű alapanyag, ami rengeteg fogást képes feldobni gazdag, földes ízével. Az elkészítése sem nehéz, ám sokaknak okozhat fejfájást az, hogy megszabadítsák a fejeket és szárakat a földmaradványoktól.
Szabó AnnaA gombapörkölt mindig jó ötlet! Ha nem szeretnénk nagyon sokat bíbelődni a hússal, de mégis kiadós fogást keresünk: ráleltünk!
NosaltyEgy sec-perc alatt elkészülő, rikító színű és mutatós édesburgonya-krémleves minden napunkat feldobja, hát még a szombatot! Utána könnyed gombás tagliatelle, meg egy nagy tányér tiramisu dukál.
NosaltyIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...