gasztropszichológus

„Megtanultunk osztozni az ennivalón, ennek köszönhetjük, hogy élünk" – interjú...

„Olyan lénytől származunk, aki úgy élte túl az evolúciót, hogy megosztotta az ételét a többiekkel” – mondja dr. Forgács Attila gasztropszichológus, a Corvinus Egyetem tanára, Az evés lélektana című könyv szerzője. Bár az étkezésnek ma is kitüntetett szerepe van az életünkben, azt talán kevesen tudják, hogy mi mindent köszönhetünk korai őseink étkezési szokásainak, annak, hogy felfedezték a gabonát, vagy épp elkezdtek nagyvadakra vadászni. Az evés evolúciós gyökereiről, a fogyasztói társadalom paradoxonáról, és a modern ember önmérséklet iránti vágyáról kérdeztük a szakembert.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...