Igazi sztárparádé az év horrorfilmjében, ami kifigurázza a fine dining...
Gasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyGasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyA közelgő adventi időszak rohanását, stresszét enyhítheti az esti mozizás. Összegyűjtöttünk pár gasztronómiával is egybefonódó, ajánlott alkotást.
NosaltyOdavagy a főzésért, és mellette még a moziért is rajongsz? Akkor pont te vagy az, akit keresünk! Nyereményjátékunk keretében most páros belépőt nyerhetsz a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek című filmre, ami egyesíti a mozizás és a konyhaművészet szenvedélyét.
NosaltyHiába a tűpontos látás, a Netflix új tortás műsorában még a legélesebb szemű versenyzők is csak megtippelni tudják, süti-e vagy nem, amit eléjük tesznek.
NosaltyLáttunk már túlterhelt és kiégett séfeket a vásznon, de ilyen korhű és plasztikus alkotás aligha született még. 92 perc feszültség, vágás nélkül, rendkívül pontos színészi játékokkal. Ez a Forráspont.
Pákozdi NóraA gasztronómiai tematikájú filmekkel Dunát lehetne rekeszteni, de az igazán jók halmaza már sokkal kisebb. Mi a helyzet a sorozatokkal? Azokkal, amik nem főzős vetélkedők, vagy dokumentumsorozatok? A HBOGO-n található Foodie Love egy ízletes és érzelmes minisorozat, amit bátran ajánlunk a kuckózósabb estékre.
Pákozdi NóraMegnéztük A boldogság íze (A taste of Hunger) című gasztronómiai szálra fűzött dán drámát, ami bravúros fényképezéssel, kellemes alakításokkal és feszültséggel kalauzol a fine dining éttermek kulisszái mögé. Akik speciális késhasználatról vagy ízkombinációkról moziznának, inkább maradjanak a Chef’s Table-nél, viszont a skandináv tempó értői szeretni fogják.
Pákozdi NóraA hatalmas húsvéti lakoma után nincs is jobb, mint bekuckózni a kanapéra, és megnézni egy szuper filmet. Összegyűjtöttük nektek azokat a gasztro témájú mozikat, amik feldobják majd a hosszú hétvégén az estéiteket!
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...