Ismerd meg a harissát, ezentúl a pörköltbe is ezt fogod...
Napi Tippünkben közelebbről is megismerkedhetsz egy izgalmas és sokoldalú észak-afrikai fűszerrel, a harissával.
Szász NóriNapi Tippünkben közelebbről is megismerkedhetsz egy izgalmas és sokoldalú észak-afrikai fűszerrel, a harissával.
Szász NóriHa már unod a megszokott húsvéti ízeket, most felsorakoztatunk néhány fűszert, mellyel feldobhatod a klasszikus fogásokat.
NosaltyIgen, lehet, hogy elsőre az is meglepetést okoz, hogy a fűszer meg tud romlani, de vajon adódhat abból problémánk, ha elfogyasztjuk lejárta után?
NosaltyA süteményeink ízesítésére a legtöbbször vaníliát használunk: mindegy, hogy keksz, kuglóf vagy piskóta készül, az édességek masszájában gyakran landol az aromás hozzávaló. De milyen formában? Nézzük a legismertebb vaníliaforrásokat!
Lakos BenedekMost eláruljuk, miért érdemes az őszi ételeidet sáfránnyal ízesíteni.
Szász NóriBiztos veled is volt olyan, hogy nem jött a só a sószóróból, ezért a tenyereddel ütögetted, mint egy őrült. Napi Tippünkben eláruljuk, hogy van egy sokkal jobb megoldás a problémára!
Szász NóriAz orvosok 5 fűszert ajánlanak, melyek magas antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően segítenek a szív egészségének megőrzésében.
NosaltyFűszerek nélkül bajosan tudnánk főzni – ezek a szárított vagy friss növények, bogyók és termések adják ételeink aromájának, zamatának jelentős részét. De vajon akadnak olyan üvegcsék a polcon, amelyekért ritkán nyúlunk?
Lakos BenedekNyáron – tekintve, hogy ilyenkor bőséges terméssel roskadozik minden fa – előszeretettel sütünk gyümölcsös süteményeket. Az idei szezonban vigyük őket a következő szintre, mégpedig fűszerekkel.
Lakos BenedekHa szeretünk valamennyit is italozni, és kóstoltunk már bármilyen ginnel készült koktélt, valószínű, hogy találkoztunk a boróka utánozhatatlan aromájával. Szerencsére az ízt nemcsak italok, de ételek is átvehetik: nézzük, hogyan!
Lakos BenedekHa nem szeretnél főzéskor vagy sütéskor nagyot csalódni, akkor sose használd egyszerre a szódabikarbónát ezzel a fűszerrel.
NosaltyA szegfűszeg egy nagyon hasznos fűszernövény, mely nem csak a konyhában tesz nagyon jó szolgálatot. Otthon Tippünk következik:
NosaltyVannak olyan fűszerek, amelyek elengedhetetlenek egy-egy étel végleges aromájának eléréséhez, vannak kihagyható ízesítők, és akkor ott van mindennek a végén a babérlevél. Sokan teljesen haszontalannak ítélik, és ezt a véleményt most (némileg) egy híresség is megerősítette.
NosaltyFelejtsd el a tejet és a cukrot, van egy sokkal jobb ízesítője a kávédnak, mely a dietetikusok szerint nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi.
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...