Illik vagy nem illik karácsonykor?
Ünnepi etikett és hasznos kisokos, hogy mindenki karácsonyát könnyebbé tehesd!
HirdetésÜnnepi etikett és hasznos kisokos, hogy mindenki karácsonyát könnyebbé tehesd!
HirdetésBár az adventi időszak négy hétig tart, a végére mindig kifutunk az időből: minél közelebb a karácsony este, annál több a teendő. Nézzük, hogy lehet biztonságos a karácsonyi sütés-főzés!
HirdetésMinden emberi tevékenység hatással van a környezetre – minden, amit csinálunk, környezeti erőforrások felhasználásával, különféle melléktermékek környezetbe juttatásával jár. Ilyen lehet a hétköznapi ártalomcsökkentés!
NosaltyEgy átlag magyar szén-dioxid-kibocsátása 11 és 12 tonna körül mozog évente. Azért, hogy megóvjuk a Földünket, és látható változást érjünk el a károsanyag-kibocsátásban, ezt a számot egyénenként 10 tonna alá kellene csökkentenünk.
NosaltyHogyan csökkenthetjük a környezetünkre rótt ártalmakat? Most a komposztálásról hoztunk pár hasznos információt, érdemes elolvasni!
NosaltyRozina jött, szuper alapanyagokat és egy környezettudatos receptet hozott, hogy végül pikk-pakk az asztalunkra rakhasson egy sous vide technikával készült lazacot babsalátával és selymes karfiolpürével.
NosaltyKomposztálás? Szelektív hulladékgyűjtés? Két kifejezés, amelyet egyre többször, több helyről és egyre többféle ismerősünktől hallunk, hiszen mára szinte divat lett fenntartható módon élni. Végre egy trend, amiből csak előnyünk származhat! Nekünk is, unokáinknak is és a bolygónak is.
NosaltyA konyhai károsanyag-kibocsátás elsőre úgy hangzik, mintha egy szigorúan tudományos és nehezen érthető szakszövegből ugrott volna elő, de ne ijedjünk meg. A cikkben csupa hétköznapi és könnyen betartható tanácsot és tippet olvashatunk, amitől tisztább és egészségesebb lesz a konyhánk és a főztünk is.
NosaltyNem új a nap alatt, nagyanyáink is művelték, csak akkor még nem így hívták az alacsony hőmérsékleten való sütést. Következő cikkünkben azt járjuk körbe, hogyan tudunk égéstermék nélkül ízletes ételeket készíteni, hiszen ezzel is csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást.
NosaltyA nem mindennapi kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson a mindennapi károsanyag-kibocsátás csökkentésében a környezetünk és az egészségünk érdekében. Te is csatlakozhatsz!
NosaltyNem is gondolnánk, hogy az otthoni főzéssel micsoda légszennyezést végzünk - az alábbi felmérés ezt bizonyítja. Néhány egyszerű lépésben csökkenthetjük a környezeti behatást.
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
Te is teljesen rákattantál a dubai csokira és szívesen elkészítenéd otthon? Az egyik hazai áruházlánc máris lecsapott a lehetőségre, hogy náluk szerezd be a hozzávalókat.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...