Illik vagy nem illik karácsonykor?
Ünnepi etikett és hasznos kisokos, hogy mindenki karácsonyát könnyebbé tehesd!
HirdetésÜnnepi etikett és hasznos kisokos, hogy mindenki karácsonyát könnyebbé tehesd!
HirdetésBár az adventi időszak négy hétig tart, a végére mindig kifutunk az időből: minél közelebb a karácsony este, annál több a teendő. Nézzük, hogy lehet biztonságos a karácsonyi sütés-főzés!
HirdetésMinden emberi tevékenység hatással van a környezetre – minden, amit csinálunk, környezeti erőforrások felhasználásával, különféle melléktermékek környezetbe juttatásával jár. Ilyen lehet a hétköznapi ártalomcsökkentés!
NosaltyEgy átlag magyar szén-dioxid-kibocsátása 11 és 12 tonna körül mozog évente. Azért, hogy megóvjuk a Földünket, és látható változást érjünk el a károsanyag-kibocsátásban, ezt a számot egyénenként 10 tonna alá kellene csökkentenünk.
NosaltyHogyan csökkenthetjük a környezetünkre rótt ártalmakat? Most a komposztálásról hoztunk pár hasznos információt, érdemes elolvasni!
NosaltyRozina jött, szuper alapanyagokat és egy környezettudatos receptet hozott, hogy végül pikk-pakk az asztalunkra rakhasson egy sous vide technikával készült lazacot babsalátával és selymes karfiolpürével.
NosaltyKomposztálás? Szelektív hulladékgyűjtés? Két kifejezés, amelyet egyre többször, több helyről és egyre többféle ismerősünktől hallunk, hiszen mára szinte divat lett fenntartható módon élni. Végre egy trend, amiből csak előnyünk származhat! Nekünk is, unokáinknak is és a bolygónak is.
NosaltyA konyhai károsanyag-kibocsátás elsőre úgy hangzik, mintha egy szigorúan tudományos és nehezen érthető szakszövegből ugrott volna elő, de ne ijedjünk meg. A cikkben csupa hétköznapi és könnyen betartható tanácsot és tippet olvashatunk, amitől tisztább és egészségesebb lesz a konyhánk és a főztünk is.
NosaltyNem új a nap alatt, nagyanyáink is művelték, csak akkor még nem így hívták az alacsony hőmérsékleten való sütést. Következő cikkünkben azt járjuk körbe, hogyan tudunk égéstermék nélkül ízletes ételeket készíteni, hiszen ezzel is csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást.
NosaltyA nem mindennapi kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson a mindennapi károsanyag-kibocsátás csökkentésében a környezetünk és az egészségünk érdekében. Te is csatlakozhatsz!
NosaltyNem is gondolnánk, hogy az otthoni főzéssel micsoda légszennyezést végzünk - az alábbi felmérés ezt bizonyítja. Néhány egyszerű lépésben csökkenthetjük a környezeti behatást.
NosaltyNem nagyon lehet unatkozni, mióta a MOHU palackvisszaváltó rendszere üzemel hazánkban. Most úgy tűnik, újabb szigorítást vezethetnek be.
NosaltySzükségünk van olyan alapanyagokra, amelyek természetesen is feltöltik vitaminraktárainkat. Erre kiváló megoldás például a citrusok fogyasztása. Ezúttal a salátátokba csempészünk némi narancsot!
NosaltyMost sok helyen olcsóbb az áfonya, csapj le rá, és tedd tortába: ha közeleg egy családi szülinap, ha nem, mindenképp sikere lesz, és imádni fogja, aki kóstolja!
NosaltyUgyan szép őszünk van, de a hideg csak be-bekúszik a napjainkba. Védekezhetünk ellene sállal-sapkával, meleg teával, vagy talán a módszerek leghatásosabbikával: ízletes és melengető komfortételekkel.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ezek az édességek tele vannak rosttal, antioxidánsokkal és más fontos tápanyagokkal.