A láthatatlan almatorta, amibe gyalulva kerül a töltelék
Bár a neve alapján láthatatlan, mégis garantáltan megtalálható lesz a konyhaasztalodon ez az almás sütemény, ha egyszer kipróbálod!
Kristyán FanniBár a neve alapján láthatatlan, mégis garantáltan megtalálható lesz a konyhaasztalodon ez az almás sütemény, ha egyszer kipróbálod!
Kristyán FanniIgazi rajongója vagy Franciaországnak, és a süteményeket sem veted meg? Akkor ez a kvíz neked szól! Teszteld, mennyire vagy otthon a francia sütemények világában!
Balogh LillaBolti csoki helyett lepd meg ínycsiklandó, minőségi desszertekkel a fontos nőket március 8-án! Összegyűjtöttünk 11 helyet, ahol különleges és mutatós finomságokat szerezhetsz be.
Szász NóriNem kell Franciaországba utaznod csak azért, hogy megkóstold a híres francia desszerteket, ugyanis te magad is elkészítheted otthon őket!
NosaltyTészta plusz (főként) gyümölcs: a képlet egyszerű, a végeredmény azonban sokféle lehet. A mai napi tippünkben megnéztük, mi a különbség a pite, a galette és a tart között, és kiderül, miért a galette az egyik legegyszerűbb finomság, amit elkészíthetsz.
Szász NóriAnnak, aki kételkedik a pillangóhatásban, érdemes meghallgatnia Szalai Dóri, a Chez Dodo Macaron Manufaktúra alapítójának történetét. Dóri egy tinisorozat egyik epizódjában találkozott először a francia desszerttel, mi pedig annak a pár képkockának köszönhetjük, hogy ma már az ország legjobb macaronjaival kényezteti a magyar közönséget.
HirdetésA madeleine /ejtsd: mádlen/ egy apró falatnyi, roppant szemrevaló és igazán mennyei, kagylóalakú, klasszikus francia aprósütemény, ami a XVI. század teadélutánjainak elmaradhatatlan kiegészítője volt. Most extra, matchás-fehércsokis-málnás változatban hoztuk el nektek, sőt, csomagban el is FOXPOST-oltuk! (x)
HirdetésHa szeretitek ezt a remegősen krémes, könnyed édességet, és az eperért is odáig vagytok, akkor nincs is más dolgotok, mint kattintani, de izibe'! (x)
HirdetésA francia cukrászat a kifinomultságról és az eleganciáról híres, úgyhogy nem meglepő, hogy égetett tésztából is csodákat készítenek. Paris Brest, chouquette és St. Honoré, mit kell tudni róluk?
Nábelek ZsófiAz egyik legelegánsabb francia desszert a crème brûlée, amit mindenki szeret, és aminek velünk egyetemben Amélie is imádta betörögetni a kemény tetejét kiskanállal. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes, ha otthon készíted!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...