6 ok, amiért vízzel kéne indítanod a napot
Sokan kávéval indítjuk a napot, pedig sokkal tanácsosabb lenne, ha az első folyadéktípus, amit beviszünk a szervezetükbe, egy nagy pohár víz lenne. Mutatjuk is, miért!
NosaltySokan kávéval indítjuk a napot, pedig sokkal tanácsosabb lenne, ha az első folyadéktípus, amit beviszünk a szervezetükbe, egy nagy pohár víz lenne. Mutatjuk is, miért!
NosaltyA különleges „koktél" több problémát is okozhat a szakértők szerint.
NosaltyBizony nemcsak evési, de folyadékfogyasztási szokások is léteznek, melyek öregíthetik a bőrödet.
NosaltyA túlzott szomjúságérzet egyes kutatások szerint a pszichés betegségek egyik velejárója lehet, de a dehidratáltság önmagában is okozhat pszichotikus tüneteket.
NosaltyHiába él mindenkinek évtizedek óta az az elképzelés a fejében, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó, amerikai kutatók szerint van egy másik ital, amitől még kevésbé leszünk szomjasak.
NosaltyHa nem akarsz a kávé vagy a koffeines tea után nyúlni egy kis energialöketért, próbáld ki az alábbi, tudományosan alátámasztott tippeket!
Stuth-Nagy NikiRengeteget hallunk arról, hogyan kellene enni ahhoz, hogy támogassuk az immunrendszerünket – keveset gondolunk viszont arra, hogy az, ahogyan iszunk, ugyanúgy számít. Az alábbiakra például érdemes figyelni.
Stuth-Nagy NikiUnásig ismétli minden női oldal és életmódcikk évek óta, hogy igyunk, igyunk, igyunk. Litereket naponta. Vizet. Lehetőleg minden nélkül, esetleg citrommal, szénsavmentesen, mert felgyorsul tőle az anyagcserénk, az emésztésünk javul, a bőrünk szépül, és fogyni is fogunk. Vajon mi igaz az utóbbiból?
Brecz JuditMa már nem kérdés, hogy minden felnőtt embernek legalább 2-3 liter vizet meg kellene innia naponta. A szervezet ritkán szól, hogy szomjas, ha mégis, akkor már nagyon dehidratált – vannak azonban más tünetek is, amelyek arra utalnak, hogy jól jönne a testednek egy kis folyadék.
Stuth-Nagy NikiA kiszáradás számos betegséget okozhat, a fáradtságon át az izomfájdalmakon túl a szívpanaszokig. A szakértők azt javasolják, hogy a kor előrehaladtával igyunk több vizet, és kerüljük azokat az italokat, amelyek vízhajtó hatásúak.
Jenei GrétaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...