Az idei Valentin-napon a zöldségek is társkeresőn ismerkednek
Ha ma már mindenki társkeresőn ismerkedik, pont a zöldségek maradnának ki a buliból? Valentin-napon az összes egészséges alapanyag társra lelhet, hála a Felelős Gasztrohősnek.
NosaltyHa ma már mindenki társkeresőn ismerkedik, pont a zöldségek maradnának ki a buliból? Valentin-napon az összes egészséges alapanyag társra lelhet, hála a Felelős Gasztrohősnek.
NosaltyA Felelős Gasztrohős ezúttal a gombák világába, felhasználásukba, mennyei receptek birodalmába kalauzol el titeket, ráadásul egy remek gyűjteményt is letölthettek.
NosaltyPéktanfolyam, sportesemények, strand, közös főzés, iskolára való felkészülés. Alex, a pék és alapítványa roma gyerekeket nyaraltatott, kezdeményezése pedig ősszel és télen sem áll le.
Nosalty2017 óta június 18-án ünnepeljük a Fenntartható Gasztronómia Napját. A kezdeményezést öt évvel ezelőtt az ENSZ, a FAO és az UNESCO indította útjára. Nem véletlen, hogy épp ezt a napot választotta a hazai fenntartható étkezést és vendéglátást népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány, hogy elindítsa megújított Fenntartható Vendéglátóhely minősítését. A sajtótájékoztatóra a legújabb fővárosi rendezvényhelyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben került sor, ahol a vendéglátóhelyek megkapták minősítéseiket és díjaikat, valamint lehetőségük volt a jelenlegi helyzetet is értékelni.
NosaltyEgy jó ötlet, bátorság, sok tapasztalat és remek tanműhelyek kellettek ahhoz a nagyszerű koncepcióhoz, amit Gabulya Máté, Gabulya Eric és Délceg Máté 2021-ben összeraktak. Kortárs gasztronómiát a hagyományokkal ötvöző, vagány tésztabárt üzemeltetnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén. A közönség pedig nemhogy fogékony, de imádják őket.
NosaltyMárcius 24-én a SIRHA Budapestre szervezett Fenntarthatósági konferencián hirdette ki a Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával megvalósuló Gasztrohős Díj 2022 - Hazai körforgásban verseny díjazottjait.
NosaltyA Felelős Gasztrohős Alapítvány keresi azokat a felelős vendéglátóhelyeket, akik érdemesek a Gasztrohős Díjra 2022-ben. A jelentkezéseket február 19. és március 6. között várják a szervezők.
NosaltyA kivi igazi ínyencség a téli hónapokban, hámozása azonban egy olyan pont, ami kicsit elveheti a kedvet a fogyasztásától, pláne ha már túlérett. Felesleges „gányolás" helyett inkább könnyítsd meg saját magad dolgát ezzel az egyszerű trükkel!
NosaltyKözeleg az új év, kanyarban az új divatirányzatok, és nemcsak a ruházkodásunkat tekintve, hanem a lakberendezés terén is. Lássuk, hogy festenek a szakértők szerint 2025-ben a legmenőbb konyhai étkezők!
NosaltyHa esetleg maradna a megvásárolt dióból, mindenképpen tárold megfelelően, mert ahhoz túl drága és finom, hogy pocsékba menjen!
NosaltyA konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...