Hihetetlen, annyiba kerül egy bolti fánk, mint fél kiló csirkemell
Biztosan sokakat elszomorít majd, ha meglátják, mennyibe kerülnek idén a farsangi fánkok.
NosaltyBiztosan sokakat elszomorít majd, ha meglátják, mennyibe kerülnek idén a farsangi fánkok.
NosaltyA Magyar Televízió egykori bemondónője, majd szerkesztő-műsorvezetője, Endrei Judit a minap saját írásában árulta el, milyen lekvárral szereti a legjobban a farsangi fánkot.
NosaltyFarsang alkalmából Árpi ismét eljött hozzánk a Nosalty stúdiókonyába, hogy elkészítse az olaszok vaníliakrémmel töltött szalagos fánkját. A végeredmény isteni lett, otthoni reprodukálásához pedig ajánljuk az alábbi tippek és trükkök átböngészését.
NosaltyA farsang havában gyakran sütött és fogyasztott szalagos fánk meglepően hosszú utat tett meg ahhoz, hogy ma ott díszelegjen konyháink pultján. Még nagyobb meglepetést okozhat a tény, hogy a zsiradékban sütött kelt tészta receptje nem változott túl sokat az évszázadok alatt – persze egy-két modifikáción (hálistennek) azért mégis átesett. Ezek fölé tartottam nagyítót az alábbi kis projektem során, illetve arra is kíváncsi voltam, tartogatnak-e valamilyen hasznos tippet, tudást a régi idők fánkreceptjei.
Lakos BenedekÁll a bál! Imádjuk a fánkokat, legyen kerek, klasszik szalagos, churros vagy lukas amerikai....bár most kicsit a hagyományosabb vonalat erősítjük a farsangi szezonra, lesz egy-két csavar is!
NosaltyAz egyik legháziasabb, leginkább szívet melengető nosztalgikus édességünk a farsangi szalagos fánk, természetesen baracklekvárral a bendőjében, porcukorfelhővel a tetején. Így süsd meg!
NosaltyEgyet kell értenünk Cserna-Szabó András íróval: az Ínyesmester szakácskönyve nem csupán egy muzeális darab, aminek eszmei értéke van. Ma is élmény belehelyezkedni a lassan 100 esztendős kötet stílusába, és élvezni a sorait. Farsang időszakában 5 fánkreceptet hoztunk el a legendás magyar szakácskönyvből.
NosaltyHa már unod a megszokott farsangi finomságokat, akkor ezúttal készíts töltött fánkot! Az biztos, hogy a vendégeid is meglepődnek majd, hogy ilyet is tudsz.
NosaltyItt a farsang, a nagyböjt előtti utolsó mulatozás, a jelmezbálok és persze a szalagos fánk ünnepe. De vajon miért szokás fánkot enni farsangkor?
NosaltyHa idén farsangi fánkot sütünk, hagyjuk el a lekvár kanalazását, és tanuljuk meg különböző isteni krémekkel megtölteni az olajban sült pufi csodákat. Nem is olyan nehéz, főleg, ha a Napi Tipp segít.
Lakos BenedekCsöröge, szalagos, rumos, alma, képviselő, éclair, lekváros, vegán, cukormázas....csak tudd kiválasztani! A csillagok most is segítenek!
NosaltyBújkálhat benne baracklekvár, lehet mini vagy képviselő, de Nutella is kerülhet a bendőjébe. Vízkeresztkor indul a farsangi szezon!
NosaltyIndul új cikksorozatunk, az Így főztök ti, amiben tőletek, az olvasóktól szeretnénk tanulni. Most arra voltunk kíváncsiak, hogyan készül szerintetek a tökéletes farsangi fánk. Fogadjátok szeretettel három Nosalty-olvasó titkait, tippjeit és trükkjeit, amiket most örömmel megosztanak a közösséggel.
Lakos BenedekNe múljon el az idei farsang egy nagy adag fánk kisütése (és természetesen elfogyasztása) nélkül. Ha mégis tartasz a kelt tésztától, nézd meg legújabb TikTok-videónkat, amelyben a lehető legegyszerűbb farsangi fánkot hoztuk el.
NosaltyA szobanövények levelein gyorsan megjelenik a por, ami nemcsak rontja az összképet, hanem a növények életfolyamatait is lassíthatja. Sokan nyúlnak bolti levéltisztítókhoz, pedig létezik egy egyszerű, természetes megoldás is!
Németh OrsiGyorsan főzünk finomat, hiszen az ünnepek előtt nem árt az időnkkel csínján bánni.
NosaltyTovább terjeszkedik a nagy sikerű magyar burgerező. A Simon's Burger ismét a határon túl, de ezúttal Amerikánál jóval közelebb, Kolozsváron nyit éttermet.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...