farsangi ételek

Két új, olasz megúszós fánk farsangra

A legtutibb fánkgolyókat mutatjuk farsangra – olvasztott csokival leöntve, fahéjas cukorba forgatva, vagy csak sárgabaracklekvárral kínálva is nagyszerűek, aztán egy csalós fánkreceptet is találtok, ezzel pedig pár kalóriát megspórolhatok magatoknak!

Gréti

HETI ÉTELHOROSZKÓP: mutatjuk, melyik farsangi étel illik a csillagjegyedhez

A farsang a húsvét előtti nagyböjtöt megelőző időszak - ilyenkor hagyományosan mulatságokat szerveznek, régen ekkor tartották az esküvőket, és ez volt a bálok szezonja is. A hosszú böjtölést kiadós evészetek és ivászatok előzték meg, ilyenkor ettek meg minden zsírosabb, nehezebb ételt, amit később nem illett fogyasztani. A farsangi dínom-dánom azóta is megmaradt, lássuk a tipikus fogásokat!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...