Gyönyörű csavart fánkot sütöttünk vajjal, mézzel, narancshéjjal
Egy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!
GrétiEgy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!
GrétiValljuk be, hogy kihűlten, másnaposan már nem olyan finom egy fánk, de szerencsére készíthetünk belőle más egyéb finomságokat is.
NosaltyHa már ti is unjátok a szalagos farsangi fánkokat, itt egy csábító, másnap is friss, pihe-puha fahéjas-cukros verzió, ami szembeszáll a némi kivetnivalót hagyó bolti egyedekkel.
Gerzsenyi FlóraMelengető ízekkel várunk ma mindenkit, akinek nincs ihlete, mit főzzön! Melyik fogás nyeri el a tetszéseteket? Nálunk most a fánk a kedvenc!
NosaltyAz egyik legháziasabb, leginkább szívet melengető nosztalgikus édességünk a farsangi szalagos fánk, természetesen baracklekvárral a bendőjében, porcukorfelhővel a tetején. Így süsd meg!
NosaltyEgyet kell értenünk Cserna-Szabó András íróval: az Ínyesmester szakácskönyve nem csupán egy muzeális darab, aminek eszmei értéke van. Ma is élmény belehelyezkedni a lassan 100 esztendős kötet stílusába, és élvezni a sorait. Farsang időszakában 5 fánkreceptet hoztunk el a legendás magyar szakácskönyvből.
NosaltyA farsangi szezonban többször is érdemes fánkot sütni. Ezúttal készüljön most a klasszikus verzió, melyre természetesen lekvár kerül!
NosaltyMi bizony nyáron is befánkozunk! Klasszikus lekvárral töltötttől a nutelláson és a churroson át a túrófánkig lesz itt minden, amit majszolhattok!
NosaltyEgy igazi hőségbiztos fejtörővel érkeztünk, mellyel garantáltan felpörgetheted a nyári melegben lelassult tekervényeidet.
NosaltyHa még kimaxolnád a farsangi időszakot, de unod már a szalagosat, akkor less rá, milyen fánkok készülnek a nagyvilágban. Ízre, állagra nincs két ugyanolyan, csak hogy lehessen válogatni.
NosaltyOda meg vissza leszel ezektől a bitang finom, pihe-puha fánkoktól és dundi puffancsoktól! Fogyaszthatod őket ebédre vagy akár vacsorára is.
NosaltyHa még nem vagy annyira a farsangra hangolódva, akkor hoztunk néhány csörögefánkot, mellyel garantáltan megjön majd a kedved.
NosaltyHiába a furcsa nevek, garantáltan ízletes menüvel készültünk nektek mára. Becsinált leves, nonkonformista túrós tészta és apácafingocska a mai menü.
NosaltyNápolyban pizzát eszünk, nem pedig nápolyit, és a francia fővárosban sem a párizsi az alapvető élelmiszer. Ezzel tisztában is lennénk, de vannak olyan kedvencek, amik vitás eredettel rendelkeznek.
NosaltyMár egy kicsit kezdtünk fellélegezni, hogy március végére tényleg tavaszi időjárást élvezhetünk, azonban sok meglepetést tartogat még az előrejelzés. A húsvéti időjárás is már sejthető, reméljük, akkor hózápor már nem lesz.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!
NosaltyA táplálkozási szakértő által javasolt étrend: „A fogyáshoz úgy kell enni, mint a gyerekek"! Hogy mit is jelent ez? Nézzük!
Németh OrsiLevesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!