Mit főzzek ma? Halászi csodaleves, házi falafel és pityókás diós...
Kevéssé ismert, azonban épp ezért izgalmas fogásokkal lesz tele a mai kínálat: halászi csodaleves, falafel és pityókás diós a terítéken.
NosaltyKevéssé ismert, azonban épp ezért izgalmas fogásokkal lesz tele a mai kínálat: halászi csodaleves, falafel és pityókás diós a terítéken.
NosaltyVan itt hummuszos-padlizsános-tojásos pita, sajtos tortilla összesütve, zöldséges galette, lecsó törökösen, de izgalmas lazacos szendvics is. A lényeg, hogy a vacsorád lehet gyors, de cseppet sem unalmas!
NosaltyEzt a ropogós csicseriborsóból készített finomságot, azok is imádni fogják, akik nem feltétlenül vannak oda a vegán ételekért. Adj neki egy esélyt, mert ezt tényleg kár kihagyni!
NosaltyGyorsak, különlegesek, picit sem klasszikusak vagy unalmasak, és ebédre illetve vacsira is kiválók. Újítsunk!
NosaltyMint a címből láthatjuk, a ropogós csicserigolyó megannyi lehetőséget ad a szóviccelésre. Persze ennél sokkal többre képes: kerülhet hummusz mellé, pitába, szendvicsbe, főzelékre. A lényeg, hogy ma együnk belőle sokat, mert a világnapját ünnepeljük.
NosaltyLendületes, tavaszi menü érkezik ma, amivel garantált a jóllakás. Főzzünk gombóccal izgalmassá tett palóclevest, gyors, répás falafelt, végül pedig egy krémes citrompitét.
NosaltyEttük már a belvárosi büfékben és talán nem voltunk elájulva, esetleg volt már szerencsénk külföldön is megkóstolni, de ott sem volt az igazi? Nos, akkor eljött a nagy pillanat: süssünk otthon falafelt!
NosaltyEgy finom és egészséges tízórai nagyon fel tudja dobni az ember napját, éppen ezért ajánlunk nektek 8 nagyon finom és gyors ételt, amit pikk-pakk elkészíthetsz.
NosaltyKépzeljétek el, hogy egy nagy adag vegán, olaszos öntet van a hűtőtökben, amit egy egész héten keresztül a legkülönbözőbb fogásokhoz használhattok – most hétféle ételt mutatunk hozzá!
GrétiFalafelt talán azért nem készítünk olyan gyakran házilag, mert vagy nem találunk száraz csicseriborsót a boltban, vagy nem akarunk órákat eltölteni az áztatással. De mit szólnánk ahhoz, ha megtudnánk, hogy konzervből is lehet rendes falafelt csinálni?
Lakos BenedekEgy igazi, kívül ropogós, belül levegős pita készítése otthon is lehetséges, ráadásul nem is túl nagy kihívás. Persze kell hozzá egy kis kitartás és türelem, de mindezeket el fogjuk felejteni, amikor a kezünkben tartjuk a friss, meleg kenyeret.
Lakos BenedekA Közel-Kelet egyik alapvető fogása a falafel, azaz a hagyományosan csicseriborsóból készülő, olajban kisütött golyó, amelynek rengetegféle fűszerezése ismert, ínycsiklandozó vegetáriánus illetve vegán finomság. Mutatjuk, hogy készítsd el otthon!
Szekeres DóraLaktató, gyorsan elkészíthető, zöldségekben és finom fűszerekben gazdag ötleteket hoztunk nektek, amelyek nemcsak ebédre, vacsorára is bevethetőek!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...