7 illatos fahéjas csiga, ami másnap is puha marad
Készülj fel, mert olyan mennyei fahéjas csiga recepteket mutatunk neked, amelyek felérnek egy falat puha mennyországgal! Találd meg a kedvencedet!
NosaltyKészülj fel, mert olyan mennyei fahéjas csiga recepteket mutatunk neked, amelyek felérnek egy falat puha mennyországgal! Találd meg a kedvencedet!
NosaltyEgy-egy falat puha mennyország, fahéjban fürdőző édes sütemények érkeznek!
NosaltyKét évvel ezelőtt született meg a Nosalty első, főzésre hangolt Facebook-csoportja, a #HÁZIMENZA, mely a pandémia alatt igazi gasztroközösséggé nőtte ki magát. Az ebből elindult #HÁZIMENZA-videósorozatban főzni szerető civil emberek mutatják be kedvenc vagy éppen jól bevált receptjeiket. Az ünnepekre hangolódva fűszeres, őszies almás pitét sütött nekünk Balogh Marcsi, ami akár a karácsonyi asztalon is megállná a helyét. Miközben a fahéj és az alma illata bejárta az egész lakást, családról, gyerekkori emlékekről és a közös étkezés öröméről kérdeztük.
HirdetésA franzbrötchen egy csodásan vajas tésztájú, fahéjas cukorral bőségesen megtöltött tekercs, Hamburg városának egyik gasztrospecialitása. Népszerűsége a közeli nagyvárosokba is elvitte a fahéjas édesség hírét, így ma már Brémától Lübeckig mosolyogva kacsintgatnak a pékségek pultjaiból.
Rosanics PetraKuglófot sütni remek dolog. Gyorsan elkészül, könnyen összeállítható és millió módon ízesíthető, tökéletes karácsonyi sütemény, amellyel az egész vendégsereget le lehet nyűgözni.
NosaltyGyors, mégis izgalmas és ízekkel teli menü vár ránk a mai napon. Elsőként egy melengető, citromos almaleves érkezik, majd egy kellemesen fűszeres, currys burgonyafőzelék, végül pedig egy ropogós, fahéjas pálmalevél.
NosaltyMivel a mézeskalács egy kicsit még korai, ezért hoztunk pár izgalmas fahéjas süteményt, amivel kielégítheted a fahéj iránti vágyadat, anélkül, hogy karácsonyig megutálnád a mézeskalácsot.
NosaltyKi ne szeretné a fahéj átható, kellemes illatát? Még jobb ez az illat, ha tudjuk, hogy egy nagy tepsi sütemény készülését jelzi. Van ebben a listában minden, a lényeg, hogy fahéjas legyen.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...