étterem ajánló

Gasztrokalandok Szegeden

Ha a dél-alföldi település gasztronómiai különlegességeire gondolunk, akkor biztos eszünkbe jut a halászlé, a szalámi és a paprika, mint hazánk legismertebb fűszere. Ha ellátogatunk a napfény városába, rájövünk, hogy ez a város ezeknél sokkal többet tartogat a számunkra.

Hirdetés

7 magyar hely, ahol most muszáj gőzgombócoznunk

Germknödel, Dampfnudel, avagy a mennyei gőzgombóc. Egy igazi hüttefinomság, de nem csak két lecsúszás között, síruhában élvezhetjük a forró és puha édességet vaníliaszószban. Az eredeti recept szerint szilvalekváros ízesítésű, és mákszórással tálalják, de ma már többféle verziója dívik. Íme, 7 hazai megfejtés.

Nosalty

5+1 étterem, ahol a tökéletes kijevi csirke nem álom

A minőségi éttermek kínálatában jóval nagyobb eséllyel találunk roston lazacderékfilét vagy argentin steaket, mint egy jó kijevi csirkét, ami szintén nem lebecsülendő élményt nyújt. Amikor felvágjuk a húst, és nem az oly sokszor tapasztalt, megdermedt, íztelen tölteléket találjuk benne, hanem finoman kifolyik belőle a vajas-petrezselymes szósz, máris tudjuk, hogy jó helyen járunk.

Nosalty

Ezt együk Budakeszin – Étteremajánló 2092-es irányítószámmal

Budapest nyugati városhatárán éppen túl fekszik Budakeszi, immár az agglomerációban, identitásában és méreteiben azonban lehetne akár a közeli, még a fővároshoz tartozó Kútvölgy vagy Hűvösvölgy is. A 15 ezres település gyakorlatilag összes éttermét egy vonalban találjuk – naná, hogy – a Fő utcán. Íme, Budakeszi ízei.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...